Photo: Sara Riikonen

Feel Helsinki: Emmi U. Quintet

Lauantai, kesäkuu 8, 2019 - 15:30 - 16:00
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Vapaa pääsy
Jazzkvintetti soittaa Emmi Uimosen säveltämää ja sovittamaa modernia, pohjoista jazzia.

Emmi U. Quintet on Sibelius-Akatemian global music -linjan opiskelijan Emmi Uimosen luotsaama jazzkvintetti, joka soittaa hänen säveltämiään ja sovittamiaan kappaleita.

Uimosen teoksissa kuuluu klassisen impressionismin unenomaisuus, luonnon inspiroimat pitkät, haikeat melodiat ja latinalaisamerikkalaisen rytmiikan kaiut. Osana instrumentaalisesti kerrottua tarinaa on myös laulukappaleita, teemoinaan niin rakkaus kuin feminismikin.

Kaiken läpi väreilevät eksistentialistisen melankolian pisarat, viulun ja saksofonin yhdessä ja erikseen soittamat melodiat ja improvisaatio.

Emmi U. Quintet äänittää debyyttilevynsä toukokuussa 2019.

Emmi Karoliina Uimonen, piano, sävellykset, laulu
Jesse Vilhomaa, alttosaksofoni
Robbie Sherratt, viulu
Tuomas Talvi, kontrabasso
Erik Fräki, rummut

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Lisätietoja:
Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi