Shakespeare-Sibelius: Myrsky

Lauantai, marraskuu 21, 2015 - 19:00 - 21:20
Musiikkitalo, Konserttisali
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 15.06.2015 09:00
Liput: 17,50-32,50€
Esitys on osa Sibelius 150 v. -juhlavuoden ohjelmaa.

Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun opiskelijat esittävät yhteistyössä Aalto ARTSin kanssa William Shakespearen näytelmän ”Myrsky”, johon Jean Sibelius sävelsi näyttämömusiikin op. 109 kuorolle, orkesterille ja solisteille.

Esitys on osa Sibelius 150 v. -juhlavuoden ohjelmaa.

MYRSKY
Ja kaikki onkin toisin. Myrsky iskee ainutlaatuisella tavalla Musiikkitalon konserttisaliin. Tällä Saarella ei mikään ole sen jälkeen entisensä: ei sali, Sibelius tai Shakespeare, eikä meidän käsityksemme siitä, mitä kohtaamisesta voi seurata. Myrsky myllertää, muokkaa ja järjestää uudelleen. Kohtaaminen voi olla väkivaltainen ja rietas. Tai salainen, herkkä ja hapuileva. Käsittämätön, outo ja koominen. Groteski, eriparinen. Saarella, mille tuuli meidät on heittänyt, olemme myrskyn vaikutuspiirissä. Tämä piiri äänineen ja kuvineen on Shakespearen ja Sibeliuksen maailmaa, sekä näyttämön ja musiikin maailmaa – ja todellisuutta. Myrsky on kertomuksia yksinäisyydestä ja vallantahdosta, toisaalta vapaudesta ja kaipuusta. Kaipuusta niin yksityiseen kuin yhteiseenkin. Yhteisössä luovumme vapaudesta ja itsemääräämisoikeudestamme. Yksityisessä sen sijaan luovumme yhteisöllisyydestä ja vuorovaikutuksesta. Valinnan tekeminen ei ole aina helppoa. Mutta Myrskyn jälkeen, kun kaikki on toisin, se on mahdollista.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri ja kamarikuoro

Rooleissa: Saara Kiiveri, Alina Koivula, Laura Mäkitalo, Mari Naumala, Hannakaisa Nyrönen, Chike Ohanwe, Mikko Sateila, Tuuri Viik-Dede, Henri Tikkanen, Jussi Vänttinen

Ohjaaja: Ville Sandqvist
Kapellimestari: Tuomas Hannikainen
Lavastussuunnittelu: Suvituuli Saari
Pukusuunnittelu: Sofia Pantouvaki, Mimosa Norja, Heli Salomaa, Lauren Sever, Susanna Suurla
Valosuunnittelu: Antti Silvennoinen
Äänisuunnittelu: Markus Bonsdorff
Maskeeraus: Tuija Luukkainen

Jean Sibelius: Musiikki Shakespearen näytelmään "Myrsky" op. 109 (1925–26)
William Shakespeare: Myrsky

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo(at)uniarts.fi