LM Salling: People are Oysters

Perjantai, marraskuu 24, 2017 - 11:00 - Sunnuntai, joulukuu 10, 2017 - 18:00
Project Room
Näyttely

People Are Oysters on näyttely, joka on syntynyt sosiaalisten ja institutionaalisten paineiden alla. Näyttely käsittelee toiseuden tunnetta ja turhautumista ihmisiin, mutta tarjoaa myös pilkahduksen toivoa.

”Myytin luominen on ollut työssäni merkittävässä roolissa. Mytologioista puhuttaessa viitataan niiden muinaisiin merkityksiin, jotka yhdistetään usein uskontoihin ja hengelliseen toimintaan. Vaikka nuo assosiaatiot siirtyvät myös työhöni, tämän teeman alle tekemäni teosten ryhmä alkoi luoda omaa mytologiaansa.

Toiseuden tunnetta viestittää työssäni toistuva hahmo, joka muistuttaa visuaalisesti Disneyn Mikki Hiirtä. Tämä hahmo, jota kutsun nimellä Miki, on eksistentiaalisen häiriön ja kaaoksen manifesti. Miki on aina informaatiotulvan tilassa, Miki on hämmentynyt, mutta Miki yrittää. Miki on oivalluksen ruumiillistuma ylivoimaisten haasteiden ja ristiriitojen edessä."

L M Salling (s. 1989) on tanskalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. People Are Oysters on Sallingin kuvataiteen maisterin opinnäytenäyttely.