I was told there would be cake

Perjantai, marraskuu 3, 2017 - 11:00 - Sunnuntai, marraskuu 19, 2017 - 18:00
Project Room
Näyttely

Andreas Behn-Eschenburg, Inga Meldere, Brendan Moran & Sebastian Reis

Näyttely havainnollistaa kuvan roolia ja sen tärkeyttä neljän Kuvataideakatemian opiskelijan työskentelyprosessissa. Näyttelyssä he tarkastelevat prosessin ominaisuuksia, tasoja ja taajuuksia. Behn-Eschenburg, Meldere, Moran ja Reis suorittavat kaikki maisteriopintojaan Kuvataideakatemiassa maalauksen opetusalueella.

Andreas Behn-Eschenburg (s. 1988 Zürichissa, Sveitsissä) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui maalauksen ja taidegrafiikan kandidaatiksi Glasgow School of Art –korkeakoulusta. Behn-Eschenburg on opiskellut ja esittänyt töitään Kyoto Seika University –yliopistossa Japanissa ja Massachusetts College of Art –korkeakoulussa Yhdysvalloissa. Hänen töitään on viimeisimpänä ollut esillä seuraavissa: Mono (Madrid, 2016), Golestani Gallery (Düsseldorf, 2016) ja Glasgow Print Studio Glasgow International (Glasgow, 2016). Töissään Behn-Eschenburg tutkii materiaalia, taiteen tekemistä toimintana ja ympäristön vaikutusta prosessiin.

Inga Meldere (s. 1979 Kuldigassa, Latviassa) asuu ja työskentelee Helsingissä ja Riikassa. Meldere valmistui kasvatustieteen kandidaatiksi Latvian yliopistosta, ja opiskeli sen jälkeen taidetta Latvian taideakatemiassa. Hän toimi myöhemmin myös tutkijana Jan Van Eyckin Akatemiassa Maastrichtissa. Hänen töitään on nähty monissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on ollut esillä mm. seuraavissa: SIC art space (Helsinki 2017), Contemporary Art Center kim? (Riika 2016), Temnikova & Kasela gallery (Tallinna 2016), Gallery G12 (Helsinki 2015), Care Of (Milano 2015), National Arts Club (New York), Driehaus Museum (Chicago) ja Latvian National Museum of Art (Riika 2012). Meldere oli kim? Residency Award 2016 -finalisti ja ehdolla Purvitis-palkinnon saajaksi 2016.

www.meldere.com

Brendan Moran on uusiseelantilainen, Helsingissä asuva taiteilija. Hän opiskeli kasvatustiedettä Aucklandin yliopistossa ja valmistui taiteen kandidaatiksi Whitecliffe College of Arts and Design –korkeakoulusta (2012). Tällä hetkellä Moran tarkastelee työssään maalauksen rakennetta: tähän sisältyy ajatus osiin purkamisesta ja yrityksestä koota uudelleen. Tämä on keino tarkastella tuen ja pinnan rooleja purkamalla kuvan asemaa maalauksen käytäntöjen kautta.

Sebastian Reis (s. 1985 Itävallassa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän opiskeli Leipzigin Kuvataideakatemiassa ja valmistui kauppatieteen maisteriksi Wienin yliopistosta. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi seuraavissa: Malzgasse 12a (EYES ON, Wien), Galleria Hämärä (Lapin Yliopisto, Rovaniemi), Folgendes (Academy of Fine Arts Hamburg, Hampuri), Werkschauhalle (Leipzig), Ve.Sch (Wien).