Koolla on väliä – Size Matters

Keskiviikko, marraskuu 11, 2015 - 11:00 - Sunnuntai, marraskuu 29, 2015 - 18:00
Exhibition Laboratory
Näyttely

Miksi taideteos on pieni, iso tai jotain siltä väliltä? Miten koko vaikuttaa teoksen ymmärtämiseen ja kokemiseen?

Luonnossa asioiden kokoa voidaan selittää fysiikan laeilla, mutta rakennetuissa mittakaavoissa vertauskohteena on ihminen palveltavana yksikkönä. Entä miten on asian laita kuvataiteessa? Representaatio kyseenalaistaa, muuntaa tai tuo esiin totuttua ymmärrystämme koosta. 

Exhibition Laboratoryn Koolla on väliä –näyttely on osa Kuvataideakatemian perusopetusta. Se perustuu mittakaavoja ympäristössä ja taiteessa käsitelevään kurssiin. Osallistujat ovat pohtineet kurssin aikana rakennettua mittakaavaa ja luonnon moninaisia mittakaavoja. Kurssin pohjalta järjestetyt näyttelyt ovat aiemmin olleet esillä Taiteen talon Kaiku-galleriassa vuonna 2012 ja Galleri Kakelhallenissa Maarianhaminassa vuonna 2014.

Näyttelyssä on mukana opiskelijoita maalauksen ja kuvanveiston koulutusohjelmista sekä Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmasta. Opiskelijat ovat opinnoissaan eri vaiheissa, toisesta vuosikurssista maisterivuoteen.

Näyttelyn osalistujat: Dylan Arnold, Geir Byrkjeland, Eetu Huhtala, Anne-Mari Huttunen, Hanna Hyy, Lasse Juuti, Mikko Luostarinen, Milja Moilanen, Noora Nio-Juss, Tuukka Tammisaari, Jaakko Tuomainen ja Ville Väri.

Kurssin opettajat: kuvataiteilija Markus Kåhre ja maalauksen lehtori Päivi Takala.