Finnish songbook: Uho

Lauantai, lokakuu 21, 2017 - 16:00
Helsingin kaupungintalon juhlasali
Konsertti
Vapaa pääsy
Konsertit ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat esittävät uhoa ja voimaa henkivää suomalaista laulumusiikkia. Mitä tunteita sisu, voima, enemmistön ja vähemmistön voimasuhteet meissä herättävät?

Esiintymässä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtye ja kuoronjohdon opiskelijat Visa Yrjölä, Tatu Erkkilä, Jari Koivistoinen, Eleriin Müüripeal, George Parris, Korbinian Krol, Lily Solomonov, Kristina Bogataj ja Simo Häkli. Kuoron ohjelmistossa kuullaan teoksia säveltäjiltä kuten Genetz, Järnefelt, Kuula, Sibelius, Melartin ja Merikanto.
Lisäksi kuullaan uudet teokset sävellyksen aineryhmän opiskelijalta Ilkka Aunu sekä musiikkiteknologian opiskelijalta Antti Suomalainen.
Valosuunnittelu: Antti Silvennoinen
Äänisuunnittelu: musiikkiteknologian opiskelijat

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat esittävät neliosaisessa Finnish songbook -konserttisarjassa Suomeen ja suomalaisuuteen oleellisesti kuuluvia lauluja. Konserteissa seikkaillaan tyylistä, tunnelmasta ja genrestä toiseen sekä sekoitellaan ennakkoluulottomasti uutta ja vanhaa. Finnish songbook antaa myös vähemmistöille äänen ja tunnustaa heidän roolinsa 100-vuotiaan Suomen rakentamisessa.

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo@uniarts.fi