Photo: Susanna Lönnrot

Kaaos Ensemble: Simultus for Four

Torstai, lokakuu 12, 2017 - 19:00 - 20:45
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 16.06.2017 09:00
Liput: 6.00 EUR-17.50 EUR€
Lippuja saatavissa
Konsertti on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Suomalaista musiikkia 1970–80-luvuilta ja uusinta uutta nuorilta säveltäjiltä. Harvoin kuultava Kaaos Ensemblen kokoonpano, huilu, saksofoni, kitara ja lyömäsoittimet, tarjoaa monipuolisia sointivärejä ja yllättäviä ääniä. Kokoonpano on inspiroinut monia merkittäviä suomalaisia säveltäjiä muutama vuosikymmen sitten luomaan kiinnostavia teoksia, joista tässä konsertissa kuullaan Magnus Lindbergin ja Usko Meriläisen kvartetot. Kontrastina 1970–80-lukujen estetiikalle kuullaan uudet teokset nuorilta säveltäjiltä, Matilda Seppälältä ja Lauri Supposelta.

Martta Jämsä, huilu
Anna-Sofia Anttonen, saksofoni
Mikael Rechardt, kitara
Jerry Piipponen, lyömäsoittimet

Usko Meriläinen: Simultus for Four (1979)
Erik Bergman: Dialogue (1977)
Matilda Seppälä: Niin kaukana kuin mahdollista/Täällä (2017, kantaesitys)

väliaika

Lauri Supponen: Solsirépifpan or Soon We'll All Be Busking (2017, kantaesitys)
Magnus Lindberg: Linea D'Ombra (1981)

Yhtyeen esittely:

Kaaos Ensemble on uuden musiikin kvartetti, jonka harvinainen instrumenttiyhdistelmä, huilu, saksofoni, kitara ja lyömäsoittimet, tarjoaa monipuolisia soinnillisia mahdollisuuksia. Idea yhtyeen perustamiseen syntyi halusta tutustua Suomessa 1970- ja 1980- luvuilla juuri tälle instrumenttien kombinaatiolle sävellettyyn musiikkiin ja tuoda näitä teoksia uudestaan esille.

Kaaos Ensemble tekee yhteistyötä aikamme nuorten säveltäjien kanssa tilaten uusia teoksia tälle kokoonpanolle. Soitinyhdistelmän laajat mahdollisuudet ja soittajien kokeilunhaluinen asenne tarjoavat säveltäjille kiinnostavan lähtökohdan yhteistyölle. 

Yhtye koostuu neljästä nuoresta suomalaisesta muusikosta, jotka työskentelevät orkestereissa ja yhtyeissä monenlaisen musiikin parissa. Yhtyeen jäseniä yhdistää kiinnostus toimia monipuolisina ja aktiivisina muusikkoina, sekä laajentaa omaa ammattitaitoaan erityisesti nykymusiikin parissa.

 

 

Lisätietoja:
Matti Leisma, 050 387 7310, matti.leisma(at)uniarts.fi