Töissä Taideyliopistossa
Taideyliopisto on tulevaisuuden taiteilijoiden lähtöalusta ja suomalaisen taideperinteen vaalija. Taideyliopistossa olet osa moniarvoista ja elävää yhteisöä, joka tuo yhteiskuntaan uusia näkökulmia, ajattelumalleja ja elinvoimaa.
Työyhteisö ja arvot
Taideyliopiston vahvuus rakentuu opetuksen ja taiteen korkealle laadulle sekä maisteri- ja tohtorikoulutuksen, tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan luontevalle yhteydelle. Taideyliopiston arvot ovat taito, rohkeus ja yhteisöllisyys.
Arvostamme toiminnassamme pitkäjänteisyyttä ja kriittistä ajattelua. Pyrimme kaikessa korkeimpaan mahdolliseen taitoon, laatuun ja osaamiseen.
Kannustamme rohkeuteen taiteen ja tieteen tekemisessä. Uskallamme kokeilla ja luoda uudenlaista ajattelua, ilmaisua ja toimintaa. Arvostamme taiteen vapautta ja toimimme vastuullisesti maailmassa.
Näemme yksilöllisyyden, erilaisuuden ja moninaisuuden yhteisöä tukevana voimavarana. Rakennamme toisista välittävää, iloa tuottavaa ja energisoivaa toimintakulttuuria.

Ura taiteen parissa

Taideyliopistossa on laaja taidealojen koulutustarjonta ja uutta luova opetuksen ja tutkimuksen vuoropuhelu. Nämä tekevät Taideyliopistosta myös kansainvälisesti ainutlaatuisen yliopiston.
Taideyliopisto on monialainen ja moniarvoinen työympäristö, jonka jäseniä yhdistää kiinnostus taiteeseen. Elävässä ja innostavassa yhteisössämme olet parhaalla paikalla luomassa uutta, perinteitä vaalien.
Ammatillisen osaamisen kehittäminen
Ammatillisen osaamisen kehittäminen
Taideyliopiston menestyksen avaintekijä on osaava ja sitoutunut henkilöstö. Taideyliopisto kannustaa ja tukee työntekijää oman taiteellisen, tutkimuksellisen, pedagogisen ja muun ammatillisen osaamisen kehittämisessä. Taideyliopistossa kannustetaan työntekijöitä kehittämään osaamistaan ja kehittymään työssään niin, että he pystyvät toimimaan muuttuvassa työympäristössä ja säilyttämään innostuneisuutensa ja luovuutensa.
Yksittäisen työntekijän ja koko henkilöstön osaaminen mahdollistaa yliopiston laadukkaan toiminnan. Taideyliopiston henkilöstöä tuetaan kehittämään omaa ammattitaitoaan ja sisäistämään yliopiston toimintaperiaatteet, säännökset sekä keskeiset prosessit. Työyhteisössä kannustetaan ideointiin ja kokeiluihin sekä hyödyntämään virheet ja onnistumiset oppimisessa ja kehittymisessä.
Taideyliopiston koko henkilöstöllä on tasavertaiset mahdollisuudet osaamisensa kehittämiseen. Opetus- ja tutkimushenkilöstön pedagoginen, taiteellinen, tutkimuksellinen ja muu ammatillinen kehittyminen varmistetaan kokonaistyöaikasuunnittelussa. Henkilöstön ammatillista osaamista kehitetään ja ylläpidetään mm. työssä oppimisella, kansainvälisillä vaihdoilla, osaamisen jakamisella ja henkilöstökoulutuksella. Yksiköille ja tiimeille organisoidaan kehittämispäiviä ja koulutusta, konsultaatiota tai työnohjausta kehittymisen tueksi.
Henkilöstön hyvinvointi
Henkilöstön hyvinvointi
Työhyvinvoinnin rakennuspalikat ovat osaaminen, työn hallinnan tunne, hyvä esimiestyö ja johtaminen sekä toimiva vuorovaikutus. Selkeät toimintatavat haasteellisissa tilanteissa tukevat osaltaan henkilöstön hyvinvointia. Taideyliopistossa tehdään työhyvinvointikysely joka toinen vuosi. Työhyvinvoinnin kehittämisen painopisteitä arvioidaan kyselyn perusteella.
Taideyliopistossa panostetaan hyvän esimiestyön ja johtamisen kehittämiseen. Johtaminen ymmärretään Taideyliopistossa palvelutehtävänä, jonka päämääränä on mahdollistaa sekä yksittäisen työntekijän onnistuminen omassa tehtävässään että tiimin ja laajemman työyhteisön sujuva yhteistyö. Johtamisella tuetaan rohkean ja vastuullisen toimintakulttuurin syntymistä. Avoimessa ja vuorovaikutteisessa johtamisessa kannetaan vastuuta dialogin ylläpidosta, hyödynnetään yliopistoyhteisön moniäänisyyttä vahvuutena sekä luodaan henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa yliopiston päämääriin, asioiden valmisteluun ja toimintatapoihin.
Taideyliopisto tarjoaa henkilöstölleen erilaisia etuja tukeakseen henkilöstön työssäjaksamista sekä hyvinvointia. Henkilöstöetuuksien piiriin kuuluvat mm. työterveyshuolto, vapaa pääsy akatemioiden tapahtumiin sekä liikunta- ja kulttuurisetelit. Etuudet koskevat kuukausipalkkaista henkilöstöä ja tuntiopettajia, joiden työtuntimäärä on vähintään 112 tuntia lukukaudessa. Taideyliopistossa säännöllisen työajan piirissä työskentelevillä henkilöillä on lisäksi käytössä viikoittainen työhyvinvointitunti.
Taideyliopisto pyrkii huomioimaan työntekijöiden erilaisten elämäntilanteiden vaatimukset mahdollisuuksien mukaan. Työstä vapautuksen, osa-aikaisen työskentelyn, säästövapaiden, lomien, työaikasaldojen ja kokonaistyöaikasuunnitelmien sekä etätyön avulla on mahdollista lisätä työajan joustavuutta erilaisten yksityiselämän tilanteiden helpottamiseksi.
Työsuhde ja palkkaus
Työsuhde ja palkkaus
Ammattitaitoisella, avoimella ja läpinäkyvällä rekrytoinnilla varmistetaan Taideyliopistolle paras mahdollinen henkilöstö. Rekrytoinnit toteutetaan strategian linjausten mukaisen, vuosittain tarkennettavan henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Rekrytoinneissa noudatetaan vakioituja rekrytointiprosesseja.
Yliopiston palvelussuhteet ovat työsuhteita, joihin sovelletaan työlainsäädäntöä. Taideyliopistossa on sekä toistaiseksi voimassa olevia että määräaikaisia työsuhteita. Työsuhteet ovat ensisijaisesti kokoaikaisia, mutta työntekijä on mahdollista palkata myös osa-aikaiseen työsuhteeseen.
Uuden työsuhteen palkkataso määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti, jossa kokonaispalkka muodostuu tehtävän vaativuudesta ja henkilökohtaisesta työssä suoriutumisesta. Uusissa työsuhteissa käytetään neljän kuukauden koeaikaa. Lisätietoja palkkausjärjestelmästä: Yliopistojen työehtosopimus, 6. luku.
Tutustu tekijöihin
Taideyliopistossa työskentelee suuri joukko alansa tunnettuja edelläkävijöitä ja arvostettuja ammattilaisia.
Avoimet työpaikat

Taideyliopisto on moniarvoinen ja elävä yhteisö, joka vaalii perinteitä ja tuo yhteiskuntaan uusia näkökulmia ja energiaa.
Haluaisitko sinä olla yksi meistä? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja hae.
Kaikki työpaikat
21.02.2019 | Sibelius-Akatemia
20.02.2019 | Sibelius-Akatemia
19.02.2019 | Teatterikorkeakoulu
15.02.2019 | Teatterikorkeakoulu
01.02.2019 | Sibelius-Akatemia
25.01.2019 | Sibelius-Akatemia