Kammarmusik för piano och lieder (magisterprogram)

På vårt ledande magisterprogram i kammarmusik för piano och lieder fördjupar du dig i att arbeta tillsammans med en sångare eller kammarmusikensemble.

Mies hymyilee pianon ääressä

Varför hos oss?

Studera till pianist med specialinriktning mot lieder och kammarmusik på ett av världens främsta scenkonstuniversitet. Efter magisterexamen behärskar du en krävande pianoteknik och de centrala västerländska musikaliska stilarna för piano. Den förbereder dig för att kunna arbeta som professionell kammarmusiker och liedpianist men också för att uppträda som pianosolist.

Utbildningens innehåll och mål

Huvudämnesstudierna omfattar kammarmusik, lieder och piano. Vidare ingår i magisterexamen teoretiska studier och informationssökning samt litteratur- och tillvalsstudier. Magisterexamen avslutas med ett lärdomsprov bestående av två konserter. En av konserterna ska betona kammarmusik, den andra lieder. Vidare ska du utforma programtexterna för konserterna.

Du kan också välja studieperioder ur Konstuniversitetets övriga utbud samt det gemensamma undervisningsutbudet.

Lärare

Våra lärare är experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av internationella musiker i toppklass.

Antagning

I urvalsprovet betonas förutom solistiskt pianospel färdigheter i kammarmusik, lieder och prima vista. Man kan inte söka till utbildningen om man har avlagt magisterexamen med piano som huvudämne på Sibelius-Akademin.

Konstuniversitetet är bland de mest populära i Finland. Bekanta dig med tidigare års antagningsstatistik.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga licentiat- och doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Ansökningsmål

Instrumentstudier i klassisk musik, huvudämne: kammarmusik för piano och lieder

  • magister (2,5 år)

Målexamen

Musikmagister (MMus)

Enhet

Sibelius-Akademin

Språk

engelska, finska, svenska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

För studerande från länder utanför EU och EES 5000 €.
Läs mer om läsårsavgiften

Nästa ansökningstid

Nästa ansökningstid är i januari 2022. Studierna börjar i augusti 2022.

Ansvarsperson

Niklas Pokki
ämnesledare

Ilmo Ranta
ansvarig lektor