Photo: Mitro Härkönen
Teatteri Takomon ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteistyöproduktio Vuoden perhe saa ensi-iltansa 25.4.2018.

Uutuusnäytelmä Vuoden perhe tarjoaa mustaa komediaa ja purevaa satiiria

Teatteri Takomon ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteistyöproduktiossa käsikirjoittaja Aino Pennanen ja ohjaaja Riikka Oksanen pohtivat laajoja kysymyksiä yhteiskunnan perusyksikön kautta.

Vuoden perhe sijoittuu kuvitteelliseen lähitulevaisuuteen ja maahan nimeltä Suomi. Suomen ympärille on rakennettu muuri, jonka takana soditaan, mutta muurin sisällä on kotoista ja turvallista. Erityisen hyvin menee Vuoden perheellä, johon kuuluvat isä, äiti, Laura ja Pikku-Petrus. Näytelmä kurkistaa palkitun perheen kulissien taakse.

”Kun ympärillä on luhistumaisillaan oleva systeemi, perinteisistä arvoista tahdotaan pitää tiukemmin kiinni”, käsikirjoittaja Aino Pennanen kertoo.

Ydinperhe tarjoaa herkullisen lähtökohdan tutkia sellaisia teemoja kuten identiteetti, normit ja vallankäyttö. Perheen ideaalia ravistellaan, kun tytär ihastuu Nuoreen radikaaliin, joka kantaa huolta maailman tilasta ja etsii seuraajia. Vanhempien vastuulla on turvata tyttärensä tulevaisuus: ylioppilaaksi kirjoittaminen ja hammaslääketieteelliseen tiedekuntaan pääsy.

”Jos on hyvä tarkoitusperä, voiko käyttää mitä tahansa keinoja? Mistä voi tietää, mikä lopulta on hyvää tai pahaa, oikeaa tai väärää?” kysyy Aino Pennanen.

”Näytelmä tutkii, millaisia tarinoita meille kerrotaan ja millaisiin totuuksiin me alamme niiden tarinoiden myötä uskoa. Onko mahdollista ajatella itsenäisesti, vai kytkeytyvätkö kaikki ajatuksemme kulttuurimme tuottamiin narratiiveihin?” Riikka Oksanen jatkaa.

Vuoden perhe saa ensi-iltansa Teatteri Takomossa 25.4.2018 klo 19. Näytelmä on toteutettu yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Teatteri Takomon kanssa.

Vuoden perhe
Teksti: Aino Pennanen
Ohjaus: Riikka Oksanen
Valo- ja tilasuunnittelu: Sofia Palillo
Äänisuunnittelu: Ilkka Tolonen

Rooleissa: Katja Küttner, Tuomas Rinta-Panttila, Janna Räsänen ja Miiko Toiviainen

Ensi-ilta: ke 25.4.2018 klo 19
Muut esitykset: ke 2.5. klo 19, to 3.5. klo 19, ma 7.5. klo 19, ti 8.5. klo 19, ke 9.5. klo 13, ti 15.5. klo 19, to 17.5. klo 19 ja pe 18.5. klo 19

Liput: 28€ /14 € Lipunmyynti: www.tiketti.fi - puh. 0600-1-1616 ma-su klo 9-21 (1,78e/min+ppm)/ Tiketin toimipisteet sekä 1h/ovi.

Teatteri Takomo, Fredrikinkatu 18, 00120 Helsinki
 

Lisätiedot
Sara Nyberg
tuottaja, Teatteri Takomo
takomo@teatteritakomo.fi
+358 40 758 9694