Photo: Petri Summanen

Tuore julkaisu valottaa taiteellisen tutkimuksen mahdollisia tulevaisuuksia

Futures of Artistic Research on englanninkielinen esseekokoelma, joka sai alkunsa kyselystä, jonka kirjan toimittajat Jan Kaila, Anita Seppä ja Henk Slager lähettivät merkittävinä taiteellisen tutkimuksen toimijoina ja asiantuntijoina pitämilleen henkilöille. He kysyivät kirjoittajilta ajatuksia muun muassa taiteellisen tutkimuksen tämänhetkisestä tilasta, millaisia uusia sukupolvia ja metodeja on nousemassa ja mikä on taiteellisen tutkimuksen suhde talouteen. 

Taideyliopiston koordinoima The Research Pavilion (Tutkimuspaviljonki) Venetsiassa on ollut keskeinen ympäristö, joka on vaikuttanut sekä kirjan aiheiden että kirjoittajien valintaan.  Kirjan toimittajista Kaila ja Slager ovat toimineet paviljongin kuraattoreina, ja Anita Seppä komissaarina vuosina 2015 ja 2017. 

Moni kirjan tekijöistä on osallistunut  joko Tutkimuspaviljongin näyttelyihin tai Camino Event -tapahtumiin.  Lisäksi kirjan toimittajat ovat kutsuneet keskusteluihin mukaan lukuisia muita asiantuntijoita. Kirjoituksissa käsitellään kattavasti paitsi kokeellisten harjoitusten merkitystä  taiteellisen tutkimuksen tulevaisuudessa myös alaan kohdistuvaa kritiikkiä. 

Kirjoittajat: Andrea Phillips, Basak Senova, Behzad Khosravi Noori, Cecilie Broch Knudsen, Darla Crispin, Florian Dombois, Jan Svenungsson, Joasia Krysa, Julian Klein, Lars Hallnäs, Leena Rouhiainen, Maiju Loukola, Melanie Bouteloup, Mick Wilson, Mika Elo,  Nikita Yingqian Cai, ja Renate Lorenz.

Futures of Artistic Research – At the Intersection of Utopia, Academia and Power. Writings from the Academy of Fine Arts (5). 2017.

Toim: Jan Kaila, Anita Seppä, Henk Slager

Graafinen suunnittelu: Marjo Malin

Kustantaja: Taideyliopiston Kuvataideakatemia

ISBN 978-952-7131-42-8

Kirjaa myydään Unigrafian verkkokaupasta ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian kirjastossa, os. Elimäenkatu 25 A, 00510 Helsinki

Verkkokauppa: https://shop.unigrafia.fi/tuote/futures-of-artistic-research/

Tiedustelut: Tutkimuskoordinaattori Michaela Bränn;