Photo: Petri Summanen / Uniarts Helsinki

Taideyliopiston tutkimuspaviljongille merkittävä lisätuki Louise ja Göran Ehrnroothin säätiöltä

Kumppanuus Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön kanssa mahdollistaa taiteellisen tutkimuksen näkymisen Venetsian biennaalin yhteydessä. 

Taideyliopisto ja Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö toteuttavat yhteistyössä Taideyliopiston tutkimuspaviljongin Venetsian biennaalin yhteydessä kesällä 2019. Tutkimuspaviljonki tekee näkyväksi Taideyliopiston ja sen yhteistyötahojen tutkimusta maailman tunnetuimmalla nykytaidefestivaalilla. Samalla se tuo uudenlaista toimintakulttuuria perinteiseen biennaalikontekstiin. Tutkimuspaviljonki toteutetaan nyt jo kolmatta kertaa.

Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö myönsi joulukuussa Taideyliopistolle 100 000 euron lisätuen tutkimuspaviljongin toteuttamiseen. Säätiö on jo aiemmin tukenut sen suunnittelua ja toteuttamista 100 000 euron lahjoituksella. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Georg Ehrnrooth korostaa, että tuella halutaan vakiinnuttaa Taideyliopiston asema taiteellisen tutkimuksen kansainvälisenä edelläkävijänä ja vahvistaa sen uusia avauksia biennaali-instituution rinnalla.

”Taideyliopiston tutkimuspaviljonki on vakiinnuttanut asemansa taiteellisen tutkimuksen polttopisteenä. Haluamme olla luomassa foorumia, joka kokoaa yhteen taiteellisen tutkimuksen tärkeimmät kansainväliset toimijat”, kertoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Tutkimuspaviljonki on avoinna Venetsiassa toukokuusta elokuun loppuun. Tapahtumapaikkana on vanha luostarirakennus Sala del Camino Giudeccan saarella. Paviljongissa järjestetään näyttelyitä, esityksiä ja keskusteluja. Yhdeksi keskeiseksi teemaksi on muodostunut eletty todellisuus ja sen ekologisten reunaehtojen yhä ajankohtaisemmat kysymykset. Teemaa käsitellään esimerkiksi maaperän saastumisen ja nopean kaupungistumisen aiheuttamien ongelmien kautta.

Tutkimuspaviljonkiin osallistuu lähes viisikymmentä taiteilija-tutkijaa eri puolilta maailmaa. Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön lisäksi Taideyliopiston yhteistyökumppaneita projektissa ovat Aalto-yliopisto, Valand Academy of Arts at the University of Gothenburg, University of Applied Arts Vienna ja Interlab Hongik University Seoul.

Lisätietoa: 
Hankkeen johtaja, professori Mika Elo, p. 050 347 3969
 

Median yhteydenotot:
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eveliina Olsson, p. 050 598 6492,