Taideyliopiston ja Sofia Future Farmin yhteistyö luo uudenlaisen taiteen ja yritysmaailman kohtaamispaikan

Kahden luovan alan toimijan yhteistyö synnyttää Torikortteleissa sijaitsevaan kaupunkikeskukseen uudenlaista ohjelmaa ja mahdollistaa kohtaamisia taiteilijoiden, tutkijoiden ja luovan alan yrittäjien välillä.

Taideyliopisto ja kaupunkikeskus Sofia Future Farm ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta. Yhteistyön tuloksena Torikortteleissa sijaitsevassa Sofia Future Farmissa nähdään ensi vuonna ohjelmaa taiteen, kulttuurin ja luovan talouden aiheista.

Taideyliopisto ja Sofia Future Farm järjestävät ensi vuonna yhdessä puheohjelmaa, jonka aiheet liittyvät esimerkiksi luovuuteen, työelämän muutokseen, erilaisiin tulevaisuusskenaarioihin sekä kulttuurin ja liiketoiminnan yhteyksiin. Puheohjelma järjestetään Sofia Future Farmin tiloissa ja esiintyjinä nähdään Taideyliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä yhteiskunnallisia vaikuttajia kotimaasta ja ulkomailta. 

Taideyliopistolaisille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden työskennellä osana Torikortteleissa sijaitsevaa luovan työn tekijöiden yhteisöä. Näin yhteistyö mahdollistaa uudenlaisia kohtaamisia taiteilijoiden, tutkijoiden ja luovan alan yrittäjien välillä.

”Haluamme Sofia-yhteistyön avulla luoda kohtaamisia Taideyliopiston toiminnan ja ympäröivän yhteiskunnan välille. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa tehdä kampuksistamme entistä avoimempia tiloja – Sofia-yhteistyö toimii eräänlaisena pilottina tälle kehitykselle”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Torikortteleissa sijaitseva Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Keskus koostuu työtiloista, kokoustiloista, useista ravintoloista ja wellness-studiosta. Sofia Future Farmiin on tavoitteena luoda 300–400 jäsenen aktiivinen luovan työn tekijöiden yhteisö. 

Lisätietoa:

Eveliina Olsson, vastaava viestintäpäällikkö, Taideyliopisto
p. +358 50 598 6492
eveliina.olsson(a)uniarts.fi

Vilja Grotenfelt, markkinointiviestinnän päällikkö, Sofia Future Farm
p. +358 40 709 1612
vilja.grotenfelt(a)sofiafuturefarm.fi

Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Sofiassa voi työskennellä, käydä neuvotteluita, osallistua keskustelutapahtumiin, vierailla konserteissa, rentoutua sekä nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. Sofian näkemys työhön on kokonaisvaltainen. Työ on osa elämää, johon jatkuva oppiminen, elämyksellinen elämäntapa ja hyvinvointi kuuluvat.​

Sofia Future Farm
Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki
www.sofiafuturefarm.fi