Pohjoismainen musiikin taiteellisen tutkimuksen yhteistyö esillä Venetsiassa kesäkuussa

Taideyliopisto avaa toukokuussa arvostetun Venetsian biennaalin yhteyteen oman tutkimuspaviljongin viiden kuukauden ajaksi. Osana paviljongin Camino Events -oheisohjelmaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää yhteistyössä Göteborgin yliopiston ja Norjan Musiikkiakatemian taiteellisen tutkimuksen keskuksen (Arne Nordheim Centre for Artistic Research) kanssa pohjoismaisen tutkimussymposiumin Encounters, Discussions, Experimentations: Art, Research and Artistic Research in Music.

16. ja 17. kesäkuuta järjestettävässä symposiumissa pohjoismaiset taiteilijat ja tutkijat tarjoavat näkökulmia musiikkiin, musiikin tutkimukseen ja toisaalta musiikin ja taiteen tutkimuksen välisiin yhteyksiin. Ohjelmaan on valittu mukaan 15 esitystä, jotka luotaavat musiikin taiteellista tutkimusta eri näkökulmista. Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun johtaja, MuT Päivi Järviö kertoo, että ohjelmat heijastelevat myös koko tutkimuspaviljongin teemaa, joka on Utopia of Access.

– Mukaan valikoitui esimerkiksi äänitaiteeseen ja äänimaisemiin liittyviä esityksiä sekä projekteja, joissa tutkitaan ja haetaan klassisen musiikin ja sen esittämisen rajoja mutta myös rajoja klassisen musiikin ja muun musiikin sekä klassisen musiikin ja muiden taiteenlajien välillä, Järviö kertoo.

Yhteispohjoismainen symposium tarjoaa osallistuville korkeakouluille mahdollisuuden verkottua, tuoda kansainvälisesti esille ajankohtaisia taiteen tutkimuksen teemoja sekä herättää keskustelua taiteesta ja tutkimuksesta. Symposiumin aikana yleisö pääsee muun muassa tutustumaan meditaatiopuutarhaan, laulajan ja säveltäjän kommunikaatiota helpottavaan uuteen sovellukseen, venetsialaiseen äänimaisemaan sekä huiluun/huilistiin yhtenä, kehollisena kokonaisuutena.

Lisätiedot:
Päivi Järviö, Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun johtaja

 

Research Pavilion: Utopia of Access 11.5.–15.10.2017
Sala del Camino, Campo S. Cosmo, Giudecca, 621 Venice

www.researchpavilion.com
www.facebook.com/researchpavilion

Encounters, Discussions, Experimentations: Art, Research and Artistic Research in Music -symposium Facebookissa