Laitakaupungin orkesteri ja huuliharpputohtori yhdistävät voimansa Seinäjoella

Uusi konserttisarja yhdistää ammattilaisorkesterin ja Taideyliopiston taiteilijat

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Laitakaupungin orkesterin ideoima uusi konserttisarja tuo LKO:n vieraaksi loppuvuoden aikana eri alojen huippumuusikoita, joiden taustat ovat Taideyliopistossa. Konserttisarjan avauksen solistivieraana toimii huuliharpisti, musiikin tohtori Jouko Kyhälä. Kyhälän johtamana Laitakaupungin orkesterin muusikot uppoutuvan suomalaisen pelimannimusiikin maailmaan.

- Konsertissa esitän Laitakaupungin orkesterin kanssa huuliharpuilla ehtaa kotimaista perinnemusiikkia polskasta maanitukseen sekä omia kappaleitani. Instrumentit vaihtelevat diatonisista blues-, oktaavi- ja tremoloharpuista kromaattisiin huuliharppuihin, nähdäänpä lavalla harvinainen Harmonettakin. Konsertissa tehdään musiikkia kieli poskessa, mutta tosissaan!, kertoo Jouko Kyhälä konsertista.

Solistina monipuolinen multimuusikko

Huuliharpputohtori ja kansanmuusikko Jouko Kyhälä tunnetaan ennen kaikkea huuliharppukvartetti Svängin taiteellisena johtajana ja muusikkona. Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin osastolta vuonna 1999 maisteriksi valmistunut Kyhälä jatkoi opintojaan tekemällä taiteellisen tohtorin tutkinnon vuosina 2004-2007. Kansanmusiikin lisäksi Kyhälä on toiminut improvisoidun musiikin, konemusiikin, nykytanssin, sirkuksen ja kokeilevan musiikin parissa.

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, jonka isäntäorganisaationa toimii Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Vuodesta 2011 toiminut yhtye operoi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä. LKO on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä eri artistien, kuten Palefacen, Otto Grundströmin, Susanna Erkinheimon ja Osku Ketolan sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterin jäsenistä valtaosa on Taideyliopiston alumneja.

Konserttisarja liittyy Seinäjoen Yliopistokeskuksen tukemaan kehittämishankkeeseen, jossa edistetään työelämäyhteistyötä ja sen uusia muotoja sekä lisätään aikuiskoulutustoiminnan vaikuttavuutta ja yhteistyötä yliopistojen pääkampuksien kanssa.

Jouko Kyhälä ja Laitakaupungin orkesteri
Ke 25.4 klo 19.00, vapaa pääsy

Äärellä Kuppi+Kattila, Kauppakatu 19, Seinäjoki
Jouko Kyhälä: huuliharput
Piia Kleemola: viulu, kantele, jouhikko
Antti Paalanen: haitarit
Sami Silen: kitara, mandoliini
Petri Välimäki: kontrabasso

Facebook-tapahtuma

Lisätiedot:
Piia Kleemola-Välimäki
p. 0407104382,