Photo: Petri Summanen

Johanna Vakkari Kuvataideakatemian opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi

Dosentti, FT Johanna Vakkari on valittu Taideyliopiston Kuvataideakatemian opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi ajalle 1.6.2018-31.5.2021.

Vakkarilla on pitkä kokemus työskentelystä opettajana, tutkijana ja yliopistohallinnossa. Hän on toiminut Kuvataideakatemian opintopalveluissa suunnittelijana vuodesta 2011, ja vuosina 2014–2016 Suomen Lontoon-instituutin Taide- ja kulttuuriohjelman päällikkönä. Vakkari on opettanut taidehistoriaa 25 vuoden ajan ja julkaissut laajasti omilta erikoisaloiltaan.

Opetuksesta vastaavana varadekaanina Vakkari johtaa Kuvataideakatemian koulutuksen ja siihen liittyvien strategisten hankkeiden kehittämistä. Työssään Vakkari haluaa lisätä liikkuvuutta ja yhteistyötä Kuvataideakatemian sisällä, akatemioiden välillä sekä avoimen kampuksen kanssa. Tärkeää hänelle on myös opetuksen ja täydennyskoulutuksen kehittäminen tukemaan mahdollisimman hyvin taiteilijoiden työllistymistä.

– Sekä pian alkava uusien opetussuunnitelmien valmistelutyö että Taideyliopiston Sörnäisiin rakennettavaan uudisrakennukseen liittyvät kysymykset ovat haastavia ja samalla erittäin kiinnostavia. Itäisestä kampuksesta tulee dynaaminen kokonaisuus ja keskustelemme jo Teatterikorkeakoulun kollegojen kanssa siitä, millä tavalla voisimme auttaa toisiamme opetuksen suunnittelussa, sanoo Vakkari.

– Johanna Vakkarilla on pitkä kokemus yliopistomaailman sisällöistä ja muodoista. Olen iloinen, että saamme tämän monipuolisen osaamisen ja kokemuksen keskeiseen positioon Kuvataideakatemiassa, sanoo Kuvataideakatemian dekaani Jan Kaila.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian osa-aikaisten varadekaanien toimikausi määräytyy heidän alkuperäisten tehtäviensä keston mukaan ja on enintään kolme vuotta.