Photo: Lars Bjarnø

Grammy-palkittu Theatre of Voices opettaa ja konsertoi Taideyliopistossa elokuussa

Yksi maailman merkittävimmistä lauluyhtyeistä, Theatre of Voices, vierailee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 19.-24.8.2019. Grammy-palkinnonkin saanut kansainvälinen kokoonpano saapuu opettamaan valmiita lauluyhtyeitä että kurssille valituista laulajista koottuja yhtyeitä. Kurssille osallistuu nelisenkymmentä laulajaa Suomesta ja muualta maailmasta. Se on osa kesällä 2019 ensimmäistä kertaa järjestettyä Sibelius Summer Academy -kesäkoulua. Opetuksen antia pääsee kuuntelemaan päätöskonsertissa Helsingin Musiikkitalossa 24. elokuuta. 

Theatre of Voices -yhtyeen perustaja Paul Hillier ja laulajat Else Torp (sopraano), Signe Asmussen (mezzosopraano), Paul Bentley-Angell (tenori) sekä Jakob Bloch Jespersen (bassobaritoni) opettavat Sibelius Summer Academy -kesäakatemian aikana. Kurssille ovat voineet hakea lauluyhtyeet kuin yksityishenkilöt sekä Sibelius-Akatemian sisältä että ulkopuolelta. Theatre of Voices on työskennellyt useiden aikamme johtavien säveltäjien kanssa ja se edustaakin tämän hetken yhtyelaulun terävintä kärkeä. Yhtye hallitsee toisaalta yhtä lailla vanhan musiikin, joten kurssi tarjoaa osallistujilleen loistavan mahdollisuuden työskennellä hyvin laaja-alaisen ohjelmiston parissa,

- Nykypäivän laulukoulutus keskittyy hyvin paljon yksinlauluun, mutta iso osa länsimaisesta lauluohjelmistosta on tarkoitettu yhtyeille. Käytännössä monet laulajat myös työskentelevät ammattikuoroissa ja yhtyeissä. Tällä kurssilla opiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella ja esittää laaja-alaisesti klassista a cappella -ohjelmistoa keskiajalta nykymusiikkiin, toteaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek.

Paul Hillier perusti Theatre of Voices -yhtyeen vuonna 1990 Isossa-Britanniassa. Sillä on nyt vakituinen tukikohta Kööpenhaminassa. Yhtye tunnetaan laajasta nykymusiikkiohjelmistostaan, joka kattaa useita viime aikojen merkittävimpiä säveltäjiä kuten Saariaho, Goebbels, Berio, Pärt, Reich, Cage, Gudmundsen-Holmgreen ja Stockhausen. Tuoreimman musiikin ohella Theatre of Voices tulkitsee myös varhaisten säveltäjien kuten Perotinin, Dowlandin ja Buxtehuden tuotantoa.

Theatre of Voices -lauluyhtyeen opetusvierailu päättyy loppukonserttiin 24.8. Helsingin Musiikkitalossa. Tuolloin lavalle astuvat sekä Theatre of Voicesin laulajat että kurssille osallistuneet lauluyhtyeet.

Lisätietoja:
Tuottaja Anna Huuskonen

Sibelius Summer Academy: Theatre of Voices -kurssin päätöskonsertti
24.8.2019 klo 17, Musiikkitalo, Camerata

Lisätietoja Theatre of Voices -yhtyeestä

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin tarjolla on kurssit puupuhaltajille, urkureille ja laulajille. Sen toteutusta ovat tukeneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

#sibeliussummeracademy
www.facebook.com/sibeliussummeracademy/
www.sibeliussummeracademy.fi/