Arts Management -koulutuksen 20-vuotisjuhlakirja luettavissa myös sähköisesti

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutus täytti 20 vuotta 2017. Sen kunniaksi julkaistiin kirja, jonka artikkelit käsittelevät taidejohtamisen ja yrittäjyyden ajankohtaisia teemoja sekä kansallisesta että kansainvälisestä näkökulmasta. Teoksen artikkelien kirjoittajat ovat kaikki jollakin tavoin vaikuttaneet koulutuksen kehittämiseen - joko opiskelijoina, opettajina tai tutkijoina. Tanja Johanssonin ja Mervi Luonilan toimittaman teoksen Making Sense of Arts Management: Research, Cases and Practices on nyt luettavissa myös selattavana verkkoversiona Issuu-palvelussa. 

Jos julkaisu ei näy, siirry suoraan ISSUU-palveluun

Kahdenkymmenen vuoden aikana Sibelius-Akatemiassa on koulutettu lähes 200 taidejohtamisen ammattilaista. Nykyisessä englanninkielisessä Arts Management -maisterikoulutuksessa korostuu kulttuuriyrittäjyys ja  opiskelijoista noin 10% toimiikin alan yrittäjinä. Koulutus valmistaa opiskelijoita ymmärtämään taidealan rakenteita, toimijoita ja muuttuvia olosuhteita sekä käyttämään osaamistaan taidealan erilaisissa hallinnointi- ja johtamistehtävissä. Maisteriopinnot antavat valmiudet myös jatko-opintoihin.

Arts Management -koulutuksen juhlakirja Making Sense of Arts Management: Research, Cases and Practices (toim. Johansson, Tanja & Luonila, Mervi) julkistettiin 9. marraskuuta 2017 osana koulutuksen 20-vuotisjuhlaseminaaria. Kirja on myytävänä Unigrafian verkkokaupassa.

Lisätietoja:
Professori, Arts Management -koulutuksen ainejohtaja Tanja Johansson
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
  

Lisätietoja koulutuksesta