Photo: Wilma Hurskainen
iPad-orkesteri.

Musiikkiteknologian opiskelijat soittavat klassista iPadeilla Musiikkitalossa marraskuussa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konserttisarjan syksyn yllättäjä on iPad-orkesteri, jonka ensimmäinen konsertti koetaan Musiikkitalon Black Box -salissa 29. marraskuuta. Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden ja lehtori Otto Romanowskin koostamassa esityksessä kuullaan taidemusiikkia taulutietokoneilla soitettuna.

Musiikkiteknologit koostavat konsertin ohjelman klassisesta ja modernimmasta musiikista. Taulutietokonetta kohdellaan kuin parasta Stradivarius-viulua. iPadien kanssa konsertissa soi myös flyygeli.

- Yksi ipadisti voi soittaa jousiston, yksi puhaltimet, yksi lyömäsoittimet, ja muille jää vähän odoteltavaa. Kaikki soitetaan täysin livenä, eli mitään ei tule ennalta nauhalta. Vähän niin kuin oikea pianisti soittaisi Mozartia livenä, niin mekin soitamme, mutta iPadilla, konsertin juontava lehtori Romanowski kertoo.

Esiintyjät eivät aio paljastaa konsertin ohjelmistoa etukäteen, sillä he haluavat yllättää yleisönsä. Huhuja on kuultu muun muassa Maurice Ravelin Bolerosta. Konsertti on teemaltaan tiettävästi ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

iPad-orkesteri
La 29.11. klo 19.00
Black Box, Musiikkitalo
Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)
Otto Romanowski, juonto
Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän opiskelijoita: Tuomas Ahva, Athanasios Gotsopoulos, Mikko Kolehmainen, Mikko Renfors, Eetu Seppälä, Teemu Vänskä
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tuottaja Matti Leisma
p. 050 387 7310
matti.leisma@uniarts.fi