Donera till Konstuniversitetet

Stärk konstens kraft. Gör en donation till Konstuniversitetet.

Studerande berättar om konstens kraft

Du kan titta på videon även genom att klicka på denna länk.

Konstens kraft har skakat om, väckt och rört samhället under hela vår historia.

Våra studerande upprätthåller denna kraft. Inom konsten är de framtidens röster som påverkar på scener, i gallerier, på estrader, på offentliga arenor, i sjukhus, i skolor och i konferensrum.

Genom att stödja Konstuniversitetet säkerställer du en högklassig konstundervisning även i framtiden och stärker konstens kraft.

Konsten är samhällets puls

Aku Sorensen kapellmästare och violinist

Gör en donation

Varför är det klokt att donera just nu?

Du får ett större värde för ditt stöd genom att göra en donation till motfinansieringskampanjen. Varje euro som samlas in under kampanjen kan ge universitetet upp till 3,5 euro, eftersom staten efter kampanjen ger universiteten pengar i förhållande till de donationer universiteten själva samlat in.

Staten kapitaliserar de finländska universiteten under åren 2020–2022 genom ett engångsbelopp på 100 miljoner euro från Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra. En tredjedel av Sitras donationsbelopp delas ut till universiteten enligt kriterierna för forskningens genomslagskraft, två tredjedelar i förhållande till de donationer som universiteten själva samlat in.

För varje euro som donerats enligt reglerna ges motfinansiering som kan uppgå till och med till 2,5 gånger det donerade beloppet. Statsrådet avgör om donationen berättigar till motfinansiering.

Medelinsamlingen pågår fram till den 30 juni 2022.

Läs villkoren för motfinansieringskampanjen