Donera till Konstuniversitetet

Med ditt stöd har konsten en framtid. Gör en donation till Konstuniversitetet. Medelinsamlingen pågår fram till den 30 juni 2022.

Konststudenter

Med din donation stärker du framtiden för unga konstnärer och för konsten.

Studerande berättar om konstens kraft

Du kan titta på videon även genom att klicka på denna länk.

Konsten har gett mig en mening med livet.

Aku Sorensen kapellmästare och violinist

Konsten behöver nu mer stöd än någonsin. Coronapandemin har drivit konstbranschen in i en aldrig tidigare skådad kris och prövat också konststuderandena hårt. Vid Konstuniversitetet gör vi allt för att de unga konstnärerna ska göra framsteg i sina studier och få förutsättningar att lyckas som konstnärer i framtiden. Inom konsten är de unga framtidens röster som påverkar på scener, i gallerier, på estrader, på offentliga arenor och i skolor. I dem finns konstens kraft som påverkar samhället.

Vi kan inte skapa en framtid för konsten utan stöd från donatorerna. Genom att donera säkerställer du en högklassig konstundervisning även i framtiden och ger hopp till de unga.

Gör en donation

Varför är det klokt att donera just nu?

Donationen har stor inverkan just nu, eftersom staten ger universitetet motfinansiering i förhållande till de donationer som det samlar in. Varje euro som doneras under kampanjen kan ge universitetet upp till 3,5 euro. Staten kapitaliserar de finländska universiteten 2020–2022 med hjälp av Sitras stöd på 100 miljoner euro. Medelinsamlingen pågår fram till den 30 juni 2022.

Läs villkoren för motfinansieringskampanjen

Vart används donationsmedlen

En donation som görs nu har långtgående verkningar för konstens och Konstuniversitetets framtid. Motfinansieringskampanjen ger universitetet möjlighet att stöda utvecklingen inom konstbranschen och stärker de studerandes färdigheter att fungera på ett fält i förändring.

Donationerna under motfinansieringskampanjen blir en del av universitetets kapital, med vars avkastning man:

  • stärker utbildningen av konstnärer och startar en ny utbildning.
  • ökar de internationella influenserna, t.ex. genom gästprofessurer och mentorskap. 
  • för in konsten i nya miljöer och stärker konstens roll i samhället. 
  • inleder projekt och utbildning om ekologisk och social hållbarhet.

För företag

Konstuniversitetet erbjuder företag möjligheter till mångsidigt samarbete. Just nu är det klokt att donera. Läs mer om att göra en företagsdonation.

Kontaktinformation för donation

Kontakta direktören för kommunikation och samhällsrelationer Eveliina Olsson, 050 598 6492, eveliina.olsson@uniarts.fi