Feel Helsinki: Frida Cows

lördag, juni 8, 2019 - 15:00 till 16:00
Musikhuset, Päälämpiö
Teatteri
Fritt inträde
Dragtaiteilija Frida Cows kyseenalaistaa nykyisen kulutuskulttuurin ja pohtii, miten se asettuu ihmisoikeuksiamme vastaan

"Ajatus Fridaan lähti puhtaasta mielenkiinnosta drag-taidetta kohtaan. Se, miten drag kyseenalaistaa ja rikkoo seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyviä normeja, rooleja ja tabuja, sekä kehottaa rakkauteen itseään ja muita kohtaan on kaunista. Lisäksi Frida tahtoo kyseenalaistaa nykyisen kulutuskulttuurin ja pohtia, miten se asettuu ihmisoikeuksiamme vastaan. Fridan mielestä suurin oikeus mitä voimme saada, on elinkelpoinen elinympäristö, sillä sekään ei ihmisen toiminnan vuoksi ole enää itsestäänselvyys. Frida Cows edustaa vaihtoehtoa kestävämmän tulevaisuuden puolesta." kertoo Sakari Kinnunen, Frida Cows hahmon luoja.
Sakari opiskelee Teatterikorkeakoulun tanssinkoulutusohjelmassa ja työskentelee paljon ilmastoaktivismin parissa, Frida yhtenä osana sitä.

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Mer information:
Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi