Photo: Jimmy Träskelin

Feel Helsinki: SibA Folk Big Band

lördag, juni 8, 2019 - 18:00 till 19:00
Musikhuset, Sonore
Konsertti
Fritt inträde
SibA Folk Big Bandissa soittaa yli 40 kansanmusiikkoa.

Feel Helsingissä esiintyvä SibA Folk Big Band sai alkunsa vuonna 2010, kun lehtori Petri Prauda kokosi yhteen kansanmusiikin opiskelijoita ja opettajia. Orkesterin soittimistoon kuuluu viuluja, kanteleita, haitareita, kitaroita, puhaltimia, harmoneja, mutta myös vanhakantaisempia soittimia kuten jouhikkoja, munniharppuja ja mänkereitä. Kaikki soittimet saavat omat hetkensä loistaa monipuolisen ohjelmiston osana, mutta ilmassa on erityisesti suuren urheilujuhlan tuntua silloin kun koko big band soittaa ja laulaa.

Kansansoitinorkesteri koostuu kansanmuusikoista, joista jokainen on säveltäjä, sovittaja, multi-instrumentalisti, solisti ja yhtyemuusikko. Tästä luovuudesta nousee Folk Big Bandin voima - orkesteri esiintyy ilman kapellimestaria ja nuotteja, kaikki jäsenet kommunikoivat keskenään tilanteessa dynaamisesti, rytmisesti ja tulkinnallisesti, improvisoivat ja heittäytyvät.

Folk Big Band valittiin Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Vuoden yhtyeeksi 2012 ja se julkaisi Etno-Emman 2015 saaneen ensimmäisen albuminsa FBB vuonna 2014. Syksyllä 2018 orkesterin johtajana aloitti Roope Aarnio. Orkesteri on tänä vuonna julkaisuut uuden levyn: Katrilli toisesta elämästä.

www.sibafolkbigband.fi

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Mer information:
Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi