Touko-Taiga: Odotan että kuulisin

lördag, maj 12, 2018 - 19:00 till 20:00
Musikhuset, Sonore
Konsertti
Fritt inträde
Laulua suunnitellun ja vielä tuntemattoman rajapinnasta.

Konsertin nimi, Odotan että kuulisin, viittaa improvisoijan toiveeseen oppia olemaan totuudenmukainen ja rehellinen itselleen kussakin hetkessä, oppia olemaan tietämättä etukäteen, etsiä ja löytää, odottaa ja sitten kuulla – ja laulaa.

Suomalainen rytmimusiikin kuoronjohdon pioneeri Merzi Rajala on tutkinut maisterintyössään erilaisten improvisaatiometodien soveltuvuutta kollektiivisena työtapana kuoroissa ja lauluyhtyeissä. Tutkimuksen tavoitteena on ollut etsiä sekä pedagogisia että taiteellisia työvälineitä eri lähtökodista työskentelevien ryhmien käyttöön.  

Odotan että kuulisin tuo tutkimusprosessin yleisön kuultavaksi. Konsertti tarjoaa mahdollisuuden nähdä prosessissa käytettyjä ja sen myötä syntyneitä metodeja reaaliaikaisena tapahtumana, nauttia improvisoidusta vokaalimusiikista, sekä kuulla improvisaatioharjoitteiden myötä ryhmissä kollektiivisesti syntyneitä lauluja.

Lavalla Merzin kanssa esiintyvät tutkimukseen osallistuneet muusikot, laulukollektiivi, jonka jäsenet edustavat musiikillisesti laajaa esteettistä kirjoa, sekä kaksi Merzin kuoroista: Sibelius-Akatemian Global Choir ja suomalaisten musiikinopettajien naiskuoro Open Voice.

Global Choir
Open Voice -naiskuoro
Merzi´s Masters: Venla Blom, Kasheshi Makena, Vili Mustalampi, Arja Paju, Tero Pajunen, Merzi Rajala ja Emma Salokoski, laulu

***

Touko-Taiga on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden osaamista esittelevä festivaali, joka järjestetään Musiikkitalossa 28.4.–12.5.

Mer information:
Sirpa Lahti, 040 738 4736, sirpa.lahti@uniarts.fi