Ksenia Yurkova: Empty Expectations

fredag, februari 17, 2017 - 11:00 till söndag, mars 12, 2017 - 18:00
Exhibition Laboratory

Ksenia Yurkovan näyttely Empty Expectations Exhibition Laboratoryn toisessa kerroksessa koostuu valokuvista, videosta, esineistä ja performanssista. Yurkovan projekti näyttäytyy kompleksisena, monitasoisena rakennelmana. Se sisältää keskeytettyjen narratiivien yhteensulautumista, pohdintaa materiaaleista, kuvan stereotypioita – kaikki tämä sekoitettuna vakavuuden ironiseen paatokseen.

Ksenia Yurkova on Helsingissä asuva venäläinen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvauksen, videokuvan ja taiteilijakirjojen parissa. Hän on erityisen kiinnostunut kielestä – sen sisällön monimuotoisuudesta, mahdollisuudesta muuttua, kielen mytologisesta puolesta, stereotypioista (ihmisen henkilökohtaisesta ja poliittisesta indentiteetistä sekä muiden tekemistä arvioista), muistiin liittyvistä ongelmista, asenteista ja riippuvaisuudesta. 

Ksenia Yurkova on osallistunut moniin kansainvälisiin näyttelyihin: Kolga Tbilisi Photo (Georgia), Openborder Festival (Alankomaat), Athens Photo Festival (Kreikka), PhotoEspaña (Espanja), Grand Prix Fotofestival (Puola), Kassel Photobook Festival (Tanska). Hän on myös pitänyt yksityisnäyttelyitä Venäjällä, Unkarissa ja Islannissa. Yurkova valmistelee tällä hetkellä kuvataiteen maisterin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. 

Näyttelyn avajaiset torstaina, 16. helmikuuta klo 17. Tervetuloa!

Performanssi näyttelyn päättymispäivänä sunnuntaina 12.3. klo 15.00–15.25. Performanssia varten taiteilija pyytää yleisöä lahjoittamaan vaatekappaleita. Vaatteet voi tuoda näyttelyn aukioloaikoina Exhibition Laboratoryyn, ja jättää ne sellaisenaan lattialle videoteoksen esitystilaan gallerian 2. kerroksessa.