Shakespeare-Sibelius: Stormen

lördag, november 21, 2015 - 19:00 till 21:20
Musikhuset, Konserttisali
Konsert
Biljettförsäljningen börjar 15.06.2015 09:00
Biljetter: 17,50-32,50€
Föreställningen ingår i firandet av jubileumsåret Sibelius 150 år.

Studerande på Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan framför i samarbete med Aalto ARTS Jean Sibelius musik "Stormen" op. 109 till William Shakespeares skådespel med samma namn.

STORMEN Och allt förändras. Stormen slår till mot Musikhusets konsertsal, på ett enastående sätt. Efter det är inget som det har varit på Ön: varken salen, Sibelius eller Shakespeare, och inte heller vår uppfattning om följderna av det inträffade. Stormen vänder upp och ner, luckrar upp och ställer om. Ett möte kan vara rått och skamlöst. Eller hemligt, ömsint och trevande. Obegripligt, konstigt och komiskt. Groteskt, omaka. På ön, där blåsten har kastat upp oss, befinner vi oss i stormens inflytelsesfär. Dess ljud och bilder tillhör Shakespeares och Sibelius värld, scenens och musikens värld – och är verklighet. Stormen är berättelser om ensamhet och maktbegär, men också om frihet och längtan. Längtan efter såväl ensamhet som gemenskap. I gemenskapen avstår vi från frihet och självbestämmanderätt. I ensamheten avstår vi från gemenskap och samspel. Det är inte alltid så lätt att välja. Men efter Stormen, när allt har förändrats, då är det möjligt. I samarbete mellan Teak och Aalto ARTS.

Sibelius-Akademins symfoniorkester, kör och sångsolister
Skådespelare: Saara Kiiveri, Alina Koivula, Laura Mäkitalo, Mari Naumala, Hannakaisa Nyrönen, Chike Ohanwe, Mikko Sateila, Tuuri Viik-Dede, Henri Tikkanen, Jussi Vänttinen

Regi: Ville Sandqvist
Kapellmästare: Tuomas Hannikainen
Scenografi: Suvituuli Saari
Kostym: Sofia Pantouvaki, Mimosa Norja, Heli Salomaa, Lauren Sever, Susanna Suurla
Ljusdesign: Antti Silvennoinen
Masker: Tuija Luukkainen
Sound design: Markus Bonsdorff

Jean Sibelius: Musik till Shakespeares skådespel "Stormen" op. 109 (1925-26)
William Shakespeare: Stormen

Mer information:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo(at)uniarts.fi