Woodwinds: Academy Woodwinds – Light and Shadow

söndag, juni 2, 2019 - 19:00 till 21:00
Musikhuset, Camerata
Konsertti
Fritt inträde
Woodwinds-kesäkurssin avajaiskonsertti.

Academy Woodwinds tarjoilee Woodwinds-kurssin avajaiskonsertissa täyslaidallisen mitä kauneinta ja puhuttelevinta puhallinmusiikkia.

Konsertin avaa ranskalaisen tyylipuhtaan romantikon Theodore Gouvyn herttainen ja valoisa Pieni gallialainen sarja, jonka parina kuullaan aina yhtä dramaattinen Mozartin Serenadi c-mollissa.

Varsinaisena päänumerona on suomalaisen B. H. Crusellin tekemä sovitus Beethovenin järkälemäisestä Septetosta Es-duuri. Sen erikoisessa kokoonpanossa on alunperin ollut myös serpentti, jonka osuus nykyään soitetaan kontrabassolla. Alkupuolen harmonie-kokoonpanoa Grand Serenaden sovittaja on laajentanut myös trumpetilla ja bassopasuunalla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Konserttilippujen jakaminen aloitetaan lämpiössä tuntia ennen konsertin alkamista.

Academy Woodwinds
Petri Komulainen, kapellimestari
Kaisa Kortelainen, Heta Aho, Livia Schweizer, Matti Laine, huilu

Gouvy, Mozart, Beethoven, Wennäkoski

***

Woodwinds 1.–8.6. on puupuhallinopiskelijoille suunnattu kansainvälinen kesäkurssi. Kurssi on osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibelius Summer Academy -kesäkoulua. Woodwinds-kurssin aikana kuultavat konsertit järjestetään Pro Musica Säätiön tuella.

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin tarjolla on kurssit puupuhaltajille, urkureille ja laulajille. 

#sibeliussummeracademy
www.facebook.com/sibeliussummeracademy/
www.sibeliussummeracademy.fi/

Mer information:
Anna Huuskonen, 040 710 4384, anna.huuskonen@uniarts.fi