Toivekonsertti - Voices and Wishes for the Future and Finland!

torsdag, april 27, 2017 - 18:30 till 20:30
Musikhuset, Alalämpiö / Nedre foajé / Lower foyer
Konsert
Fritt inträde
Kuule, minä sävellän! -konsertti

Konsertissa kuullaan kahdentoista 11-14-vuotiaan Kuule, minä sävellän! -hankkeeseen osallistuneen nuoren sävellyksiä, joiden teemana ovat toiveet ja unelmat satavuotiaalle Suomelle ja tulevaisuudelle. Sävellyksiin haettiin inspiraatiota muun muassa Luonnontieteellisen museon Muutosta ilmassa -näyttelystä.

Kuule, minä sävellän! on Musiikkitalon päätoimijoiden (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri ja Helsingin kaupunginorkesteri) ja Suomen Kansallisoopperan vuonna 2011 käynnistynyt monitahoinen yhteistyöhanke, jossa lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Keskeisenä filosofiana on toteuttaa jokaisen lapsen ja nuoren musiikillinen visio sellaisenaan. Nuorilta säveltäjiltä ei edellytetä aiempaa musiikillista osaamista.

Nuorten sävellykset toteuttaa 9-henkinen Kuule Ensemble (viulu, sello, kontrabasso, huilu, klarinetti, käyrätorvi, sähkökitara, kansanmusiikin puhaltimet, lyömäsoittimet). Kokoonpano koostuu Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Sibelius-Akatemian ja Suomen Kansallisoopperan ammattimuusikoista ja sitä johtaa Sibelius-Akatemian professori Atso Almilan kapellimestariluokalla opiskeleva Emilia Hoving.

Kuule, minä sävellän! -hanketta on tukenut Paulon säätiö.

Mer information:
Riitta Tikkanen, riitta.tikkanen@uniarts.fi