UTSÅLD: Benjamin Britten: Albert Herring

Benjamin Brittens operakomedi utspelar sig i den fiktiva byn Loxford, där den moraliska makten upprätthålls av en kommitté bestående av inflytelserika personer i byn.

En vacker vårdag samlas kommittén hos Lady Billows för att välja ut May Queen, en jungfrulig ung kvinna, till vårfesten. Ingen av kvinnorna i byn har dock ett helt fläckfritt rykte och kommittén kommer överraskande nog fram till att de ska föreslå grönsakshandlarens son till vårjungfru – en ung man vid namn Albert som anses vara något enkel. Mammas pojke Albert har inget annat val än att motsträvigt gå med på den roll han tilldelats.

Under Victoria Newlys (Guildhall School of Music) regi utspelar sig händelserna i England efter andra världskriget, där samhället och tidigare stränga normer håller på att öppnas upp. I takt med att operan fortskrider, kommer även den verkliga viljan hos de karaktärer som till synes är moraliskt rena fram i dagens ljus.

Eric Croziers libretto bygger på Guy de Maupassants novell Le Rosier de Madame Husson (finska Rouva Hussonin mallipoika).

Sibelius-Akademins opera och orkester
Markus Lehtinen och Cloe Dufresne, musikalisk ledning

Victoria Newlyn, regi
Sampo Pyhälä, scenografi
Taina Relander, kostymdesign
Tuija Luukkainen, maskering
Eero Erkamo, ljusdesign

Några av föreställningarna avbryts

Några av Albert Herring-föreställningar avbryts på grund av begränsningar relaterade till koronasituationen.

Ticketmaster Finland ansvarar för returbiljetter.

Köpare som har använt ett kreditkort, PayPal eller Klarna som betalningsmetod i webbutiken behöver inte göra någonting. Biljettpriset återbetalas automatiskt.

Om biljetterna har betalats med nätbank, Ticketmaster Finland faktura, Ticketmaster presentkort eller köpts från biljettbutiken, fyll i formuläret nedan för att returnera.

Returformulär: https://1u.fi/8tlYV

Mer information: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Tid

21.11.2020 kl 16:00

Plats

Musikhuset

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Sonore

Biljetter

11,50–34 €

 

Premiär 20.11
Utsåld

 

Lör 21.11
Utsåld

Plats på kartan

Se vägbeskrivning