Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/project/web/wp/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 157 INSTÄLLD: Ruska Ensemble & Juri Vella: Hjärta, ropa! | Konstuniversitetet

INSTÄLLD: Ruska Ensemble & Juri Vella: Hjärta, ropa!

Konstnärerna i Ruska Ensemble skapar ett verk där Juri Vellas tilltalande poesi tolkas med dragspel, violin, sång och talkraft. Föreställningen är en hyllning till en stor diktare och aktivist i ett finskbesläktat folk.

Ruska ensemble står framför havet eller sjön. De har alla pälsar på och vattnet ser lite kyligt ut. De ser alla väldigt seriösa ut.
Ruska Ensemble & Juri Vella: Sydän, huuda! SEINÄJOKI Ruska Ensemblen teoksessa Juri Vellan kaunista runoutta tulkitaan haitarin, viulun, laulun ja säkenöivän puheen voimalla.

Skogsnentsen Juri Vella (1948–2013), som levde i de flodrika västsibiriska skogstrakterna, var en av de populäraste minoritetsförfattarna i Ryssland. Han skrev om de nordliga urfolkens historia och vardag i dag, skarpögt och med en varm humor. Skildringarna av det traditionella levnadssättet samsas med beskrivningar av den expanderande olje- och gasindustrins påverkan på urfolkens vardag.

Konstnärerna i Ruska Ensemble skapar ett verk där Juri Vellas tilltalande poesi tolkas med dragspel, violin, sång och talkraft. Föreställningen är en hyllning till en stor diktare och aktivist i ett finskbesläktat folk. Den bär en hälsning till livet efter detta, samtidigt som den för de arktiska urfolkens talan. Föreställningen hade premiär på huvudscenen i Karleby stadsteater 9 september 2020.

Juri Vella, text
Jarkko Lahti, regi och texturval
Tuomas Rounakari och Antti Paalanen, musik


På scen: Jarkko Lahti, Antti Paalanen och Tuomas Rounakari
Niillas Holmberg, översättningar till nordsamiska
Karina Lukin, översättningar till finska
Veli-Matti Ersta och Marko Ahokangas, ljud och ljus på premiären

Ruska Ensemble är en fristående teatergrupp i Karleby. Den fokuserar på ekoteater och internationellt samarbete med urfolk. Gruppens konstnärliga ledare är Jarkko Lahti och Ari-Pekka Lahti.

Mer information: Jenni Latva

Tid

19.5.2021 kl 19:00 – 20:00

Plats

Sibelius-Akademins Seinäjoki-enhet

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Biljetter

7–15 €

Startdatum för biljettförsäljning kommer att meddelas senare

Biljettförsäljningen börjar 1.2.2021

Mer information


Det finns 10 biljetter till försäljning till konserten. Vi vill skapa en säker händelseupplevelse även under korona. Läs säkerhetsanvisningarna här innan du anländer till evenemanget.

Plats på kartan

Se vägbeskrivning