Photo: Daniel Malpica

Lap-dog machines: Pre-sa-uro

fredag, januari 25, 2019 - 19:00 till 19:50
Musikhuset, Black Box
Konsert
Biljettförsäljningen börjar 17.12.2018 09:00
Biljetter: 6-17,50€
Alejandro Montes de Ocas konstnärliga forskningsprojekt.

Lap-dog machines: Pre-sau-ro ingår i Alejandro Montes de Ocas konstnärliga forskningsprojekt på doktorandnivå på Konstuniversitetets Sibelius Akademi i samarbete med Daniel Malpica inom ramen för projektet Mutanttikieltä / Mutantspråk med stöd från Konestiftelsen. En föreställning där litteratur och ljud kombineras för att utforska översättningsprocesser inom teknologin. Tre elektroakustiska instrument/system har utvecklats för att omvandla och översätta röst och text i realtid.

Enheterna bygger en bro mellan teknologin och musikern och använder sig av förinspelad text, röstimprovisation, sång, recitation, ljudomvandling i realtid, ljud och ljudspatialisering som genererats elektroniskt. Den ursprungliga idén för projektet omfattade bärbara enheter avsedda att spelas på och interagera med musikern. Under utvecklingsprocessen utvidgades konceptet till tre olika system som antar flera olika spatiella dimensioner. 

Pre-sa-uro är en påhittad term baserad på ett poem Augusto de Campos (Viva vaia, 1979) där portugisiska och spanska orden för nuet, det förflutna och framtiden satts ihop. På konserten kommer tiden och rummet att krökas runt en litterär och ljudmässig upplevelse och publiken befinna sig i en icke-konventionell konsertsituation.  

Petra Poutanen-Hurme, Vocoder Rupestre
Ahmed Kakoyi (Mad Ice), Spatial Sampler
Daniel Malpica, Políglota Type Machine, poesi, manus
Juan de Dios Magdaleno och Alejandro Montes de Oca, Modular Synthesizer
Alejandro Montes de Oca, ljudkomposition, teknologi

Konsertti lähetetään suorana verkossa / Konserten direktsänds via webb / The concert will be broadcast live: www.uniarts.fi/uniartstv

Mer information:
Jeroen Sebrechts, 050 410 9252, jeroen.sebrechts@uniarts.fi