Mia Heikkinen – Kvinnornas rum vol.II

Mia Heikkinens första doktorandkonsert.

Under sin första doktorandkonsert granskar Mia Heikkinen hur operaföreställningen skapas på ett ögonblick med hjälp av improvisation och vilka element som då ger upphov till komiken.

En väsentlig del av improvisationen är förmågan att vara i stunden, att ta tag i impulser och kontakten med andra artister. Artisterna griper tag i den första impulsen musikaliskt, uttrycksmässigt och textmässigt. Eftersom allt är oförutsägbart och spontant uppstår det ofta en oavsiktlig komik. Vad får publiken att skratta? 

Kvinnornas rum vol. II är ett framförande som skapas tillsammans med publiken. Publiken får önska hurdana rollfigurer som förekommer på scenen och hurdana intriger berättelsen innehåller. Finns det annan komik i rollfigurerna beroende på musikstil, eftersom publiken också kan välja musikstilar. Hur påverkar olika musikstilar uppkomsten av komik?

Artister

  • Improa! – operaimprovisationsensemble
  • Mia Heikkinen, sopran
  • Jenni Lättilä, sopran
  • Mikko Helenius, piano
  • Juulia Tapola, ledning

Mer information: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi

Totalrenovering av Mannerheimvägen

Tillgången till Musiikkitalo från Mannerheimvägen kommer att vara svår. Vi rekommenderar att du tillåter tillräckligt med tid för din ankomst och använder ingången på sidan av Kansalaistori om möjligt. Enligt aktuell information kommer infarten till Mannerheimvägen också att vara i bruk under hela renoveringen, men gångvägarna kan ibland vara utmanande.

Vi rekommenderar att du följer de officiella informationskanaler för renoveringsprojektet, där du kan hitta den senaste informationen.

Tid

30.5.2023 kl 19:00 – 21:00

Plats

Camerata

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musikhuset

Se konserten gratis via stream

Biljetter

6,50-18€

Köp biljetter

Mer information


20 % grupprabatt (minst 10 personer) är tillgänglig från Musikhuset samt Ticketmasters onlinebutik, biljettkontor och telefontjänst (0600 10 800 (2,00 € / min+lokal nätverksavgift).

Plats på kartan

Se vägbeskrivning