Jukka-Pekka Saraste & LEAD!

Den ikoniska kapellmästaren Jukka-Pekka Saraste och Alban Gerhardt, som av tidningen The Guardian utnämnts till vår tids bästa cellist, vänder våra blickar mot framtiden. Med sig till Finland hämtar de bland annat mentorer med meriter från filharmonikerna i Wien, Berlin och London för att utbilda den nya musikergenerationens internationella mästare.

Artister

  • LEAD! -orkestern
  • Jukka-Pekka Saraste, kapellmästare
  • Alban Gerhardt, cello

Program

  • Sibelius: Ur serien Kung Kristian II delarna Elegie & Musette samt Ballade
  • Sibelius: Ur serien Belsazars gästabud delen Khadras dans.
  • Prokofjev: Sinfonia concertante Op. 125
  • Tjajkovskij: Symfoni nr 6 ”Patetisk”

LEAD! -orkestern består av de bästa studerandena vid Yong Siew Toh-konservatoriet, som är en del av Singapores nationella universitet, schweiziska Haute École de Musique de Genève samt Konstuniversitetets Sibelius-Akademi. Det utlovas musicerande som förenar ungdomarnas energi och mentorernas stilmedvetenhet. Konserten inleds med Sibeliusdelen som leds av högskolornas kapellmästarstuderande. Kvällen kulminerar i ett framförande av Tjajkovskijs största symfoni.

Konserten är en del av det internationella LEAD! -projektet som erbjuder unga musiker träning och mentorskap för att utveckla deras ledarskap, kommunikationsfärdigheter och branschmedvetenhet. Projektet leds av kapellmästare Jukka-Pekka Saraste. Genom att arbeta med de bästa internationella talangerna inom sina områden får studenterna mycket kunskap och erfarenhet som stöder deras konstnärliga identitet och karriär. Projektet stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse. Konserten genomförs som ett samarbete mellan LEAD-stiftelsen, högskolorna och Tammerforshuset.

Andra konsert

Mer information: Márta Schmidt

Tid

20.9.2022 kl 19:00 – 21:00

Plats

Iso sali

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55

33100 Tampere

Biljetter

15–30 €

Köp biljett

Plats på kartan

Se vägbeskrivning