ANNULLERAS FRÅN PUBLIKEN: Global fest: Middle Eastern Ensemble

Middle Eastern Ensemble, grundad i Helsingfors, är en unik ensemble som bjuder på arabisk musik och musik från Mellanöstern. Ensemblen är den första i sitt slag i Finland.

global festlogotyp på grön / gul bakgrund

Konserter avbryts från publiken till 10.1.2021 på grund av begränsningar relaterade till koronasituationen.

Ticketmaster Finland ansvarar för returbiljetter.

Köpare som har använt ett kreditkort, PayPal eller Klarna som betalningsmetod i webbutiken behöver inte göra någonting. Biljettpriset återbetalas automatiskt.

Om biljetterna har betalats med nätbank, Ticketmaster Finland faktura, Ticketmaster presentkort eller köpts från biljettbutiken, fyll i formuläret nedan för att returnera.

Returformulär: https://1u.fi/8tlYV

Något annat som gör orkestern unik är att den är mångkulturell, dvs. den består av musiker med olika kulturella bakgrunder. Musiken är en viktig kanal som förmedlar det rika och vackra i musiktraditionen i Mellanöstern. Ensemblen bidrar till att bygga en bro mellan kulturerna i väst och Mellanöstern och påminner oss om att musiken är ett gemensamt uttrycksmedel överallt i världen. Programmet består av klassiska stycken och folkmusikstycken från Mellanöstern, bland annat arabisk, persisk, turkisk och kurdisk musik, som har arrangerats på kreativa sätt av medlemmarna i ensemblen. Ensemblens konstnärliga ledare och grundare är oudspelaren Ali Haithem från Irak.

Mer information: Janne Ikäheimo

Global fest 9–11.12.2020

Global Fest, som ordnas för femte gången, är en årlig festival för studerande, lärare, alumner och specialgäster inom utbildningsprogrammet Global Music vid Sibelius-Akademin vid Konstuniversitetet. Festivalen hyllar kulturell mångfald och skapar kanaler för interkulturell kommunikation, förståelse och samarbete med musikens och konstens hjälp.

Dynamiska och inspirerande konserter av mångkulturella konstsamfund utlovas. Artisterna kommer från bland annat Aruba, Chile, Kina, Estland, Finland, Grekland, Iran, Irak, Jordanien, Kosovo, Moçambique, Portugal, Ryssland, Sápmi (Lappland), Serbien, Spanien och Tanzania.

Tid

10.12.2020 kl 20:00 – 21:00

Plats

Musikhuset

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Camerata

Plats på kartan

Se vägbeskrivning