Kuvan Kevät Kansallismuseossa: Inkerö, Saiyar, Takala

lördag, maj 4, 2019 - 11:00 till fredag, maj 17, 2019 - 18:00
Kansallismuseon torni, Mannerheimintie 34

Kansallismuseon torni

Mannerheimintie 34

Avoinna 4.–17.5. ke–su 12–18. Näyttelytilaan pääsee kerran tunnissa rajoitettu määrä kävijöitä. Ennakkoilmoittautuminen avautuu pian. / Open 4.–17.5. Wed–Sun 12am–6pm.  Please sign up before your visit.

Näyttelyn on opinnäytteenään kuratoinut Mariliis Rebane, Praxis-maisteriohjelma / Curator Mariliis Rebane, Praxis Master's programme

Taiteilijat / Artists: Artor Jesus Inkerö, Azar Saiyar, Pilvi Takala

 

Mariliis Rebane on kuratoinut kuvataiteilijoiden Artor Jesus Inkerön, Azar Saiyarin ja Pilvi Takalan videoteoksista koostuvan näyttelyn, joka asettautuu toukokuussa Kansallismuseon tornin kolmeen eri kerrokseen osana Kuvan Kevät 2019 -maisterinäyttelyä. Näyttelyyn on vapaa pääsy, mutta jonotuksen välttämiseksi näyttelyyn tulee ilmoittautua etukäteen.

Kulttuurihistoriallisissa museoissa tarinoita kerrotaan perinteisesti esineiden avulla. Tämän näyttelyn taiteilijat tutkivat ihmisiä ja heidän välisiä suhteita materiaalisen kulttuurin sijaan kenttätyön, osallistuvan havainnoinnin ja audiovisuaalisten arkistojen avulla. He käyttävät videotaiteen menetelmiä arkipäivää ja juhlaa kuvaavien taideteosten toteuttamiseen.

Artor Jesus Inkerö matkusti Japaniin ja varasi itselleen huoneen Park Hyatt Tokyo hotellista. Luksussviitti on myös Sofia Coppolan elokuvan Lost in Translation tapahtumapaikka. Inkerö viettää hotellissa aikaa yhtä kauan kuin elokuvan päähenkilöt. Hän syö saman aamupalan, ui samassa uima-altaassa ja vierailee samoissa kohteissa. Päähenkilön matka tiivistyy teoksessa Premium Fantasy täydellisiksi lavastettuihin kohtauksiin.

Azar Saiyarin toteuttama Kerro minulle -videoteos yhdistelee arkistomateriaaleja, joissa linnut ja ihmiset ovat keskiössä, yhteydessä toisiinsa. Esiin nousee myös katsojan ja kuuntelijan suhde arkistojen kuviin ja ääniin: lintuihin itsellisinä elävinä sekä osana ihmisten rakentamaa maailmaa ja tarinaa.

Pilvi Takala osallistui start up -yritysten ja rahoittajien tapahtuma SLUSH:iin. Hän tutkii poikkitieteellisen tiimin kanssa tämän ympäristön innoittamia käyttäytymismalleja. Menestyneistä start up -yrityksistä puhutaan milloin merkittävinä veronmaksajina ja milloin Suomen seuraavina lippulaivoina. Takalan teos If your heart wants it (remix) tutkii tämän jännittyneen ja kilpailuhenkisen maailman kääntöpuolia.

Artor Jesus Inkerö ja Pilvi Takala ovat valmistuneet Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, Inkerö vuonna 2017 ja Takala 2006.

Näyttelyn kuratoinut Mariliis Rebane viimeistelee parhaillaan opintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis-maisteriohjelmassa. Hän on kiinnostunut paikoista ja niiden historioista sekä nykytaiteen esittämisestä kulttuuriperinnöllisissä konteksteissa.

Sisäänpääsy torniin on ilmainen ja se on avoinna ke–su 4.–17.5. klo 12–18. Näyttelytilan poikkeuksellisesta luonteesta johtuen sisäänpääsy on vain tasatunnein ja osallistujamäärä on rajallinen. Tornin jyrkkien portaiden vuoksi alle kouluikäiset lapset pääsevät näyttelyyn vain aikuisen seurassa. Torni ei valitettavasti sovellu liikuntaesteisille.

Ilmoittautuminen Kansallismuseon verkkosivuilla

Sisäänpääsy edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Kansallismuseon tornissa nähtävää näyttelyä ovat tukeneet Kansallismuseo, Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Paulon Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.
 

 

Kuvan Kevät 2019

Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely / MFA Degree Show of the Academy of Fine Arts of Uniarts Helsinki

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -maisterinäyttely esittelee 51:n nuoren kuvataiteilijan teoksia 4.5.–2.6.2019 Helsingissä. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian omissa kantakaupungin gallerioissa Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa sekä väliaikaisessa näyttelytilassa Exhibition Laboratoryn naapurissa. Tänä vuonna näyttelyyn kuuluu lisäksi screening-ohjelma Cinema Orionissa ja kolme teosta käsittävä kuratoitu kokonaisuus Kansallismuseon tornissa. / This year´s Kuvan Kevät MFA Degree Show showcases works by 51 emerging artists. Their art will be exhibited at the galleries of the Academy of Fine Arts in the centre of Helsinki, Exhibition Laboratory and Project Room, and in a temporary space next door to Exhibition Laboratory in Merikortteli. In addition, there will be screening program in Cinema Orion and curated video works in Finnish National Museum tower.

Katso kaikki Kuvan Kevät 2019 -taiteilijat ja näyttelypaikat / See all Kuvan Kevät 2019 artists and venues:

www.kuvankevat.fi

#kuvankevät2019