Harald Andersénin syntymästä 100 vuotta

torsdag, april 4, 2019 - 17:00 till 18:00
Musikhuset, Musiikkitalon auditorio
Fritt inträde
Luentotilaisuus.

Torstaina 4.4.2019 tulee kuluneeksi 100 vuotta Harald Andersénin syntymästä. Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikki ja urut -aineryhmä sekä Hymnologian ja liturgiikan seura järjestävät tuolloin yhdessä luentotilaisuuden, jossa Markku Kilpiö esitelmöi aiheenaan ”Harald Andersén – monen uran uurtaja”. Luennon jälkeen on mahdollista siirtyä Organo-saliin kuuntelemaan Irina Niskalan klo 18.00 alkavaa iltamatineaa, joka on samalla Niskalan urkujensoiton A-tasosuorituksen osasuoritus.
 
Harald Andersén (1919–2001) tunnetaan erityisesti suomalaisen kuorotaiteen uudistajana ja kuoronjohtajana. Tämän lisäksi hän toimi pitkään Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikkiosaston johtajana ja toimitti liturgisen musiikin julkaisuja sekä monin tavoin kehitti kirkkomusiikkia. Hän toimi myös Suomen ev. lut. kirkon virsikirjauudistuksessa virsikirjakomitean musiikkijaoston jäsenenä.
Teologian maisteri Markku Kilpiö (s. 1943) on toiminut mm. Kirkon tiedotuskeskuksen radio-osaston päällikkönä, Sulasolin toiminnanjohtajana, Espoon seurakuntasanomien päätoimittajana. Espoon seurakuntien musiikkisihteerinä ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtajana.

Mer information:
Timo Kiiskinen, timo.kiiskinen@uniarts.fi