Forskningspaviljongen #4: Helsingfors

Hietsun paviljong
Denise Ziegler

Forskningspaviljongen är ett fortlöpande projekt som koordineras av Konstuniversitetet och som gör frågor inom den konstnärliga forskningen till en del av viktiga evenemang inom samtidskonsten. Den har under årens lopp etablerat sig som en brännpunkt inom den konstnärliga forskningen, som samlar inhemska och internationella faktorer inom branschen.

Åren 2015, 2017 och 2019 ordnade Konstuniversitetet en forskningspaviljong i samband med Venedigbiennalen, ett av världens mest kända evenemang för samtidskonst. I den fjärde forskningspaviljongen i Helsingfors sommaren 2021 är Helsingforsbiennalen den första beröringspunkten.

Konstnärsforskare som deltar i forskningspaviljongen och deras projekt möter publiken vid Sandudds paviljong och dess omgivning 5.6.–28.8.2021. Under sommaren bjuder paviljongen på bildkonst, konserter, föreställningar, verkstäder och diskussioner som alla präglas av ett undersökande, forskande grepp. Den fjärde forskningspaviljongen ordnas med stöd av Louise och Göran Ehrnrooths stiftelse.

Tid

5.6.2021 kl 0:00 – 28.8.2021 kl 23:59

Plats

Hietsun paviljong och dess omgivning

Hietsun Paviljonki

Hiekkarannantie 9

00100 Helsinki

Biljetter

Fritt inträde

Plats på kartan

Se vägbeskrivning