Photo: Veikko Kähkönen

Festyran vid Konstuniversitetets promotion 2018 kommer att sakna motstycke

|
Blogg

Välkommen till den första promotionen i Konstuniversitetets historia som kommer att ordnas under veckoslutet den 8–10 juni 2018!

Den tre dagar långa ritualen ska bli den största festen som vårt universitetssamfund någonsin har anordnat och den första möjligheten för Bildkonstakademins, Sibelius-Akademins och Teaterhögskolans magistrar och doktorer att fira sina examina tillsammans. Syftet med promotionsakten är att visa uppskattning för utbildning i konst på högsta nivå samt för de magistrar och doktorer som ska promoveras. Vid promotionen hälsar vi våra promovender välkomna som fullvärdiga medlemmar i vårt konstsamfund och presenterar dem för publiken. Förutom magistrar och doktorer promoveras också akademiernas egna samt Konstuniversitetets gemensamma hedersdoktorer, som tilldelas titeln på grund av sitt arbete inom konstområdet.

Vid Teaterhögskolan har promotioner ordnats endast en gång, 2009, då promotionsakten arrangerades på Nationalteaterns lilla scen i samband med Teaterhögskolans 30-årsfest. I programmet ingick en bal där de nypromoverade doktorerna i dans- och teaterkonst deltog.

Nu är det dags att skriva historia, eftersom den kommande promotionen välkomnar förutom doktorer även magistrar, såsom man redan har gjort vid andra akademier. Under historiens gång har över tusen magistrar utexaminerats från Teaterhögskolan, och nu har ni en unik chans att träffa både nyutexaminerade och alumner, samlade på samma tillställning.

Feststämningen skapas genom kransbindning, dansövningar, själva promotionsakten i Musikhuset, en festkonsert, föreställningar i samband med processionen, en bankett i Finlandia-huset, inspirerande tal och en utflykt.

Kom med och träffa dina kolleger, mingla med gamla vänner och skapa nya kontakter inom konstbranschen och utbyt tankar om konst vid universitetets gemensamma evenemang som saknar motstycke! Anmäl dig till promotionen via denna länk senast 30.3.2018.

Var glada, mina vänner!
Måtte ni få många dar med lika mycket kärlek.

En midsommarnattsdröm av William Shakespeare
Översättning av Göran O. Eriksson

uniarts.fi/sv/promootio2018

Ämnesord