Photo: Lasse Juuti

Avajaisvaatteet

|
Blogg

Sopiiko tulla avajaisiin rikkinäisillä kengillä? Uudet kengät on kalliita. On kiva ajatella, että maalauksia esittävään näyttelyyn meneminen maalisissa vaatteissa olis samalainen asia, kuin johonkin urheilutapahtumaan osallistuminen fanipaita päällä.

 

Calvin Kleinin kesän huipputuote on maalitahroihin tahrittu farkkuasu. Kävin kokeilemassa niitä, mut tuntuu tää enemmän kostuumilta kuin vaatteelta. Mut kaikki vaatteet on kostuumeja. sosiaalista larppia.

Onkohan noi Calvinin maalaukset uniikkeja vai painetaanko ne identtisiks. Näyttäis painetulta, ja kuulemma uus suunnittelija tuo nyt vähän luovempia vaatteita. Kuulemma ne on painettu, mut ne on uniikkeja.

Mut ehkä siinä on se että ne calvin kleinin roiskeet on perusteltuja. tää onkin hyvä esimerkki siitä, mitä se että joku maalaus tai maalauksellinen ele tai valinta on perusteltua. Se on tätä calvin kleinin painatusta, verratuna näihin työhuoneella koristuneisiin housuihin. Sen on tietoisesti tehtyä eikä siten voi olla tekijälleen uutta. oletanko liian pitkälle?

Toisaalta toinen noista lahkeista on selvästi mielyttävämmän näköinen kuin toinen.

Sit ku on vanha-artist tai dead-artist, niin sitten ne on arvokkaita ja sit ne on museossa. Täs on tyyliin tää taiteilijan kävelykeppi. Musatalolla on kehystetty kapelimestareiden sauvoja. Tässä on taiteilijan tuoli ja tässä paita tuona keväänä. Tässä  taiteilijoiden paletteja: http://www.thisiscolossal.com/2015/05/paint-palette-portraits-matthias-schaller/

Tässä pelipaita teoksen synnystä, josta voimme haistaa hien ja teosta tehdessä roiskuneet maalit, ja tässä taiteilijan maila ([Granlundin ilmaveivi-maila] videolla kohdassa 9.29) https://www.nordicbet.com/fi/blogi/nhlwam/season-5-osa-23/

Tähän törmäsin joskus, tänne on museoitu taiteilijoiden kenkiä: http://www.shoesornoshoes.com/index.php?page=modern_thumbs&pagenum=6#

Tähän törmäsin stockalla vuos sitten

Mikähän on mun taidehousujen ongelma? Sekottuukohan dokumentaarisuus liikaa puhtaaseen elämään, siis et ne on likaset? Taide vai roska? Painting beside itself.

Jos joku haluaa ostaa vanhoja maalihousuja, niin ottakaa yhteyttä.


 

Tervetuloa avajaisiin!