Sibeliuksen Myrskyn silmässä, osa 1: Koko työryhmä vihdoin yhdessä!

|
Blogg

Kuulolla-blogi lensi kärpäseksi kattoon Musiikkitalon konserttisaliin 3. lokakuuta. Marraskuun 21. päivänä Musiikkitalossa esitettävän Myrsky-spektaakkelin muusikot, näyttelijät ja muu tuotantoryhmä tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa.

Jean Sibeliuksen musiikki Myrsky op. 109 William Shakespearen samannimiseen näytelmään on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian suurtuotanto syksyllä 2015. Esitys on satsaus Sibelius 150 -juhlavuoden ohjelmaan. Nappasimme muutamia kuvia ensimmäisten yhteisharjoitusten tunnelmista.

Nuotit odottavat soittajiansa.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri valmistautuu harjoituksiin.

Orkesteria johtaa Sibelius-Akatemiassa taiteellista tohtorintutkintoaan suorittava kapellimestari Tuomas Hannikainen.

Sibelius-Akatemian oopperaluokalla opiskeleva Saara Kiiveri, 29, on yksi esityksen laulusolisteista, kuudesta Arielista. ”Esitys on hyvin poikkeuksellinen laatuaan. Odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää”, Kiiveri kuvailee tunnelmiaan ennen ensimmäisiä yhteisharjoituksia.

Myrskyn ohjauksesta vastaa näyttelijä-ohjaaja Ville Sandqvist.

”Myrsky on kiinnostanut yleisöä, ja lippuja on myyty jo todella hyvin”, tuottaja Janne Ikäheimo kertoo.

Lavastuksesta vastaa Aalto-yliopiston lavastussuunnittelun opiskelija Suvituuli Saari.

Laulusolistit Mikko Sateila (Caliban), Jussi Vänttinen (Trinculo) ja Henri Tikkanen (Stefano) harjoittelevat orkesterin kanssa.

Teatterikorkeakoulun näyttelijät Chike Ohanwe ja Mari Naumala eläytyvät rooleihinsa. Myös Myrskyn pukusuunnittelijat pääsivät kokeilemaan ensituntumaa näyttelijöiden puvustukseen.

 

Mikä Myrsky?

Viimeksi 1980-luvulla Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetty näyttämöteos Myrsky Sibeliuksen musiikkiin ja Shakespearen näytelmään ruumiillistuu Musiikkitalon konserttisalissa 21. marraskuuta. Esitys on Sibelius-Akatemian muusikoiden, Teatterikorkeakoulun näyttelijöiden ja Aalto-yliopiston lavastus- ja pukusuunnittelijoiden voimin toteutettu monitaiteellinen kokonaisuus. Ohjaanana toimii Ville Sandqvist ja kapellimestarina koko idean isä, Tuomas HannikainenLue lisää täältä.

Teksti ja kuvat: Johanna Laitinen