Photo: Anna Stina Sinisalo

GLOMUS Camp 2017 alkoi 11.1. Brasilian Natalissa

|
Blogg

Natalissa järjestettävä viides GLOMUS-verkoston järjestämä GLOMUS Camp -intensiivikurssi alkoi 11. tammikuuta. Kymmenen päivän pituisella Campilla on noin 140 osallistujaa yli 25 eri maasta. Sibelius-Akatemiasta mukana on 10 opiskelijaa ja Teatterikorkeakoulusta kaksi. Lisäksi molemmista akatemioista osallistuu Campille myös opettajia ja muuta henkilökuntaa.

Avajaispäivään sisältyi isäntäkorkeakoulun, Universidade Natinal do Rio Grande do Norten virallisten tervehdysten lisäksi GLOMUS-verkoston esittely sekä osallistujien tutustuttaminen Brasilian musiikki- ja tanssikulttuuriin. Myös GLOMUS Campin rungon rakentavat pienet ja suuret työryhmät pyörähtivät käyntiin. Campin aikana kaikki opiskelijat ja suurin osa opettajista osallistuu eri tematiikalla toimiviin ryhmiin päivittäin, ja näiden lisäksi ohjelmaan kuuluu mm. aluekohtaisia esityksiä eri maiden musiikki-, tanssi- ja teatteritraditioista sekä työryhmiä, joissa voi keskittyä esimerkiksi tiettyyn instrumenttiin tai tanssityyliin.

Avajaispäivä huipentui yleisölle avoimeen avajaiskonserttiin, johon saapui yli 600 katsojaa. Konsertissa esitettiin myös Pre-Camp-projektin aikana luotu sävellys. Pre-Camp oli ennen virallista Campia järjestetty projekti, johon osallistui GLOMAS-opiskelijoita sekä musiikkikasvatuksen opiskelijoita Sibelius-Akatemiasta ja Royal Academy of Music Aarhus/Aalborgista sekä tanssin opiskelijoita The Danish National School of Performing Arts -korkeakoulusta. Projektin aikana opiskelijat työskentelivät isäntäkorkeakoulun vetämiin outreach-ohjelmiin osallistuvien nuorten ja lasten kanssa.

Kansainvälinen GLOMUS Camp kokoaa tammikuussa 140 musiikin osaajaa 23 musiikkioppilaitoksesta 20 maasta Brasilian Nataliin 10.–20. tammikuuta 2017. Leiri pidetään nyt viidettä kertaa, ja sen järjestävät yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Royal Academy of Music Aarhus/Aalborg (Tanska) ja Federal University of Rio Grande do Norte (Brasilia). Taideyliopistosta leirille osallistuu 19 edustajaa. Lisätietoja: https://glomuscamp2017.wordpress.com/

 

Ämnesord