Sibelius-Akatemian tukisäätiö

Sibelius-Akatemian tukisäätiö on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhteydessä toimiva itsenäinen säätiö, joka tukee Sibelius-Akatemiaa taloudellisesti apurahoin ja avustuksin.

Apurahat

Tukisäätiön vuoden 2019 apurahojen hakuaika on 5.12.2018-23.1.2019. Hakemukset täytetään ja lähetetään verkkopalvelussa, johon pääset alla olevasta linkistä hakuaikana. Palvelu sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa. Lähetä hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, niin vältät ruuhkan palvelussa. Tiedoksi tohtorikoulutettaville: Sibelius-Akatemia siirtyi vuoden 2017 alusta käytäntöön, jossa akatemia maksaa väitöskirjojen, taiteellisen tohtorintutkinnon tutkielmien ja kirjallisten töiden kielentarkastuksen ja painatuksen. Opiskelijoiden ei siis enää tarvitse hakea näihin rahoitusta. Lisätietoa annetaan tohtorikoulujen kautta sekä Artsissa.

Siirry apurahajärjestelmään

Dekaanin linjaukset apurahojen myöntämiselle

Tietosuojaseloste

Tukisäätiön toiminnan tukeminen

Musiikin luominen, opiskelu, harjoittelu ja esittäminen vaativat tuntuvia taloudellisia uhrauksia. Opiskeluun, opintomatkoihin ja soitinhankintoihin myönnettävät verottomat apurahat tulevat aina todelliseen tarpeeseen.

Toimintaamme voi tukea seuraavin tavoin:

  • yksittäiset esinelahjoitukset

  • merkkipäivämuistamisten ohjaaminen rahastoille

  • testamentit.

Ota yhteyttä (heli.klemela(at)uniarts.fi, puh. 040 585 6473) ja keskustele kanssamme yllämainituista toiminnan tukemisen mahdollisuuksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä. Henkilökuntamme avustaa luottamuksellisesti kaikissa toiminnan tukemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tietoa säätiöstä

Tukisäätiön omaisuus koostuu rahastoihin lahjoitetuista omaisuuseristä. Suurimpia näistä ovat Maj Lindin, Viljo ja Riitta Laitisen, Selim ja Minna Palmgrenin, Martta Sihvolan, Oskar ja Aurora Honkasalon, Helmi Vesan, Tauno Pylkkäsen, Laura ja Marketta Simeksen, Martti Pokelan ja Armas Paloheimon rahastot.

Tukisäätiötä johtaa hallitus, jonka Taideyliopiston hallitus nimeää Sibelius-Akatemian esityksestä kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallitukseen kuuluvat Lauri Paloheimo (puheenjohtaja), Tom von Weymarn (varapuheenjohtaja), Kaarlo Hildén, Tapio Oksanen ja Marjaana Helminen.

Yhteystiedot

Sibelius-Akatemian tukisäätiö
PL 30 (Töölönkatu 28)
00097 Taideyliopisto

Tiina Tuomikoski (hakemukset alk. 1.1.2019)
tiina.tuomikoski(at)uniarts.fi
puh. 040 710 4232

Maarit Leinikka (hakemukset)
maarit.leinikka(at)uniarts.fi
puh. 046 923 0430

Heli Klemelä (asiamies)
heli.klemela(at)uniarts.fi
puh. 040 585 6473