Taideyliopiston kirjasto: Kuvataideakatemia

Kirjasto on kaikille avoin, yliopiston opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto.

Näkymä Kuvataideakatemian kirjastosta

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastoyksiköt yhdistyvät Sörnäisten kampuskirjastoksi. Muutostyöt tehdään kesän 2021 aikana, jolloin kirjastot ovat kokonaan kiinni.

Kuvataideakatemian kirjaston tilat tarjoavat mahdollisuuden oleskeluun ja muiden asiakkaiden kanssa keskusteluun sekä hiljaiseen itsenäiseen työskentelyyn. Verkkoaineistot ovat käytettävissä kirjaston asiakastietokoneilla. Kuvankäsittelyohjelmistot on tarkoitettu ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kirjastossa on Hiljainen AV- ja opiskeluhuone, joka on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Huoneessa voi myös katsoa elokuvia pieneltä näytöltä kuulokkeilla. Tilaa ei voi varata.

Kirjastossa on Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle kaksi monitoimilaitetta (kopiointi, skannaus ja turvatulostus). Ulkopuolisille asiakkaille on tarjolla Print in City -monitoimilaite, jonka käytöstä löydät lisätietoa osoitteesta fi.printincity.com. Kopiointiin liittyvät hinnat löydät palveluhinnastosta. Kirjastossa on myös esillä kuukausittain vaihtuva näyttely, jossa kirjaston kuukauden taiteilija, eli Kuvataideakatemian opiskelija tai henkilökunnan edustaja, esittelee teoksiaan. (Toistaiseksi tauolla epidemiatilanteesta johtuen).

Omatoimiaukioloaikoina kulku vain Kuvataideakatemian kulkutunnisteella.

Tilat ja toiminta

Kuvataideakatemian päärakennus
Kuvataideakatemian lounasravintola

Osoite

Elimäenkatu 25, 00510 Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

lib.kuva@uniarts.fi
Puh. poistettu käytöstä 1.5.2021

Esteettömyys

Kirjasto on esteetön.

Sijainti kartalla