Otso Lähdeoja

Akatemiatutkija, SibA/Tohtorikoulu MuTri

+358469216117
Toimenkuva

Otso Lähdeoja on suomalainen musiikkiteknologian tutkija, säveltäjä, äänitaiteilija ja kitaristi.

 

Lähdeoja työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Suomen Akatemian Akatemiatutkijana, toimien taiteen, teknologian ja humanististen tieteiden rajapinnassa.

 

Lähdeoja on väitellyt tohtoriksi Pariisissa, Université Paris 8 / CICM (Centre de recherche en informatique et création musicale). Väitöstutkimuksen aihe oli tietoteknisesti laajennetut soittimet. Väitöksen jälkeen Lähdeoja työskenteli Université de Mons:ssa, Belgiassa, Numédiart-insituutissa digitaalisesti laajennetun kitaran parissa.

 

Vuonna 2013 Lähdeoja oli postdoc-tutkijana Concordia-Universityssä, Montrealissa, Kanadassa, Sandeep Bhagwatin johtamassa Matralab-tutkimusyksikössä. Matralabissa Lähdeoja työ suuntautui sävellykseen ja äänitaiteen installaatioihin.

 

Vuonna 2014 Lähdeoja paluumuutti Suomeen ja toimi Suomen Akatemian tutkijatohtorina vuosina 2014 - 2017. Tutkijatohtorikauden tutkimusaiheena oli runkoäänen sovellukset musiikissa ja mediataiteessa.

 

Vuosina 2016 - 2018 Lähdeoja johti Taideyliopistoon sijoittunutta Suomen Akatemian Kärkihanketta “Aktiiviakustiikka interaktiivisissa äänentoistojärjestelmissä”. Hän on Pohjoismaisen “Active Acoustic Augmented Instruments” - hankkeen johtaja.

 

Otsola.org