Tuottaja (ooppera)

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan

tuottajaa (ooppera)

perhevapaan sijaisuuteen 5.9.2022 – 31.7.2023. Tuottajan erityisosaamisalueena on ooppera.

Tehtävät

Tuottajat vastaavat Sibelius-Akatemiassa konserttien, festivaalien ja muiden tapahtumien onnistumisesta sekä ovat mukana Taideyliopiston yhteistuotannoissa. Tuottajat tarjoavat opettajille ja opiskelijoille asiantuntijatukea konsertti-, tapahtuma- ja tutkintotoiminnan prosessien eri vaiheissa ja ovat mukana toiminnan sujuvoittamiseen tähtäävässä kehittämistyössä. Tuottajat työskentelevät Sibelius-Akatemiassa osana taiteellisen toiminnan palvelualuetta, johon kuuluvat tuottajapalveluiden lisäksi lavatiimi, konserttivahtimestarit, esitystekniikka- ja soitinpalvelut sekä ohjelmapalvelu Primo.

Tehtävään valittava henkilö vastaa ensisijaisesti kansainvälisen oopperakoulutuksen maisteriohjelman produktioiden tuotannoista, mahdollisten vierailijoiden sopimuksista sekä heidän tuestaan produktioiden aikana.  Tuottaja osallistuu oopperakoulutuksen suunnittelutyöhön ja projekteihin. Koulutuksen opetus- ja asiointikieli on englanti. Tuottajan vastuulla on vuosittain myös erikseen sovittuja muita tuotantoja.

Tehtävän vaatimukset

 Odotamme sinulta

 • soveltuvaa koulutusta
 • kokemusta vaativista tuotantotehtävistä
 • näyttöä oopperatuotannoista ja hyvää oopperakirjallisuuden tuntemusta
 • hyvää ooppera- ja musiikkiteatteritradition tuntemusta
 • monipuolista musiikin ja musiikkielämän tuntemusta
 • sujuvia IT-taitoja
 • halua työskennellä opetuksen ja taiteellisen toiminnan rajapinnassa ja kiinnostusta myös toiminnan kehittämiseen
 • hyvää englannin kielen taitoa
 • hyviä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, palveluhenkisyyttä ja rohkeutta tarttua toimeen asioiden hoitamiseksi lyhyelläkin varoitusajalla
 • joustavuutta työaikojen suhteen: mahdollisuutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Miksi meille?

Tarjoamme työntekijöillemme monipuoliset ja haastavat tehtävät taiteen uusimpien virtausten parissa. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen, joustavat työajat sekä kattavan työterveyshuollon ja muita henkilöstöetuja.

Palkkauksessa noudatamme yliopistojen yleisen työehtosopimuksen mukaista muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmää. Oopperakoulutuksen tuottajan tehtävä sijoittuu vaativuustasolle 8, jolloin palkka asettuu kokemuksesta riippuen tasolle 2 800-3 200€/kk. Lopulliseen palkkatasoon vaikuttaa valittavan henkilön aiempi kokemus ja osaaminen.

Kiinnostuitko?

Jätäthän hakemuksesi liitteineen (haku-/motivaatiokirje ja CV) sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta heti, kuitenkin viimeistään 1.8.2022 klo 23:59. Aloitamme haastattelut heti / sitä mukaa, kun sopivia hakijoita löytyy. Vastaanotetuista hakemuksista lähetetään vastaanottokuittaus lähetysosoitteeseen. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (kannattaa tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansio käyttäjätunnusviestin osalta, jos viestiä ei ole saapuneissa viesteissä).

Tiedustelut

Lisätietoa tehtävästä antaa tuotantopäällikkö Miisa Järvi, puh. 040 710 4334:

 • 27.6 klo 10.00-11.00 ja
 • 28.6 klo 15.00-16.00

Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi alansa johtavista yliopistoista ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.