Skills of Economy tuo yhteen taiteilijat, aktivistit ja tutkijat

Skills of Economy -tapahtuma, seminaari ja siihen liittyvä screening-sarja tuo taiteilijoita, aktivisteja, kuraattoreita ja tutkijoita yhteen keskustelemaan ajankohtaisista reaktioista ja ideoista talouteen sekä talouspuheeseen.

Seminaari sisältää taiteilija- ja aktivistilähtöisiä puheenvuoroja projekteista, joiden lähtökohtana ovat konkreettiset ja suorat tavat luoda vaihtoehtoisia arkisen vaihdon ja toimeentulon mahdollisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi ruohonjuuritason talousjärjestelmät, kuten aikapankit ja paikallisvaluutat. Toisaalta puheenvuorot avaavat kriittistä ajattelua talouselämää ja talouspuhetta kohtaan sekä näyttävät mahdollisuuksia esittää talouteen liittyviä arvoja ja käsityksiä uudelleen.

Osana seminaaria nähdään Kaiku-galleriassa screening-sarja, jossa on esillä seminaarin teemaan liittyvä päivittäin vaihtuva elokuva- tai videoteos. Sarjan taiteilijoita ovat mm. Société Réaliste, Oliver Ressler ja Teemu Takatalo.

Tapahtuman on kuratoinut ja organisoinut Kuvataideakatemian taideteoreettisen Praxis-maisteriohjelman opiskelija Jussi Koitela yhteistyössä Kuvataideakatemian yleisen opetuksen keskuksen kanssa. Tapahtumaa tukee Frame Visual Art Finland ja Ranskan instituutti.

Skills of Economy -seminaari to 3.10.2013 klo 9.30–19, Ravintolalaiva Wäiski, Hakaniemenranta 11, Helsinki. Seminaarin kieli on englanti.

Skills of Economy Screenings 2.–6.10.2013, Kuvataideakatemian Kaiku-galleria

Lisätietoa ja tapahtuman ohjelma www.skillsofeconomy.com

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/517434281661367/