Symposiumissa aasialaista taidetta ja performanssia

Shifting Dialogues II: Objects of Desire: Sexual Artifice in Asian Art and Performance 17.–19.10.
Kino Tulio, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Sörnäisten rantatie 25A1, Helsinki)

Taideyliopiston Aasian esitys- ja kuvataiteen tutkimusprojekti (Asian Art and Performance  Consortium (AAPC)) järjestää 17.–19.10. avoimen symposiumin teemalla Objects of Desire: Sexual Artifice in Asian Art and Performance. Symposiumissa pohditaan perinteistä sukupuolittamista ja queeringia sekä sukupuolen ja queerin haasteita modernissa Aasiassa. 

Symposiumin keynote-puhuja Eiko Otake on Japanissa syntynyt tanssija-koreografi, joka on Eiko & Koman toinen taiteilija. Eiko & Koma on luonut uniikin ja mukaansatempaavan liikkeen hiljaisuudesta, muodosta, valosta ja äänestä.

Keynote-puhuja Araya Rasdjarmrearnsook on yksi Kaakkois-Aasian johtavia videotaiteilijoita. Arayan töillä on mietiskelevä, ritualistinen tyyli, ja ne keskittyvät usein eri valtakuntien väliseen vuorovaikutukseen, vaikkapa elävien ja kuolleiden yhteyteen.

Symposiumin kolmas keynote-puhuja on Kiinassa syntynyt Yan Xing. Hänen työnsä sisältää laajan kirjon performanssia, videota, installaatiota ja maalausta. 

Symposiumin ohessa järjestetään Kiasmassa Eiko Otaken avoin workshop perjantaina 18.10. Shoji Katon installaatio on nähtävissä Esplanadin puistossa 11.–20.10.

Vaihtuvat dialogit on Suomen Akatemian vuosina 2011–2014 rahoittama Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian yhteinen tutkimushanke, joka tarkastelee aasialaisen kuvataiteen, teatterin, tanssin ja esitystaiteen filosofisia ja sosio-kulttuurisia osatekijöitä sekä niiden pedagogista siirtymistä.

Symposiumin ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.teak.fi/shifting_dialogues_symposium_2013

Lisätietoja: Anna Thuring, p. 0400 792 082 ,

Asiasanat