Photo: Petri Summanen/Kuvataideakatemia

Kuva/Tila aukeaa yleisölle

Kuvataideakatemian uuden näyttelytilan ensimmäinen näyttely on Kesken kaiken, jonka taiteilijoita ovat Riikka Ahlfors, Diego Bruno, Erno Enkenberg, Jenni Markkanen, Reija Meriläinen ja Megan Snowe, Riku Mäkinen, NIORAUTIAINENTOIKKA, Anssi Pulkkinen, Elina Rantasuo, Tuuli Saarekas, Nestori Syrjälä,  Oskari Tolonen, Elina Tuhkanen, Filippo Zambon.

Kesken kaiken on avoinna yleisölle 11. lokakuuta alkaen. Näyttelyn nimi viittaa hetkeen, jolloin jokin asia vie kaiken huomion ja johtaa taideteoksen tekemiseen. Näyttelyn ovat koonneet kuraattori Leevi Haapala, Kuvataideakatemian kuvanveiston professori Villu Jaanisoo ja Praxis-maisteriohjelman professori Maaretta Jaukkuri. Näyttelyyn osallistuu neljätoista taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joista puolet on Kuvataideakatemian nykyisiä opiskelijoita ja puolet viime vuosina akatemiasta valmistuneita taiteilijoita.

Uusi Kuva/Tila sijaitsee Punavuoressa Merikorttelin kiinteistössä. Se käsittää lähes 600 neliötä monenlaiseen käyttöön joustavaa tilaa. Näyttelyiden lisäksi Kuva/Tilassa järjestetään muun muassa seminaareja, projekteja ja screening-tapahtumia.

Näyttelytoiminta Kuvataideakatemian kahdessa nykyisessä kantakaupungin galleriassa päättyy syksyn aikana. Uusi tila on osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian laajempaa panostusta tilallisuuteen. Hanke rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Kuvataideakatemialle myöntämästä kuvataiteen näyttelytoiminnan valtakunnallisen erityistehtävän lisärahasta.

Kuva/Tila,
Merikortteli, Merimiehenkatu 36, 00150 Helsinki.

Kesken kaiken 11.10.–10.11.2013
Ti-su 11–18