SibaRecordsin uutuus tarjoaa kotimaisen kitaramusiikin ensilevytyksiä

SibaRecordsin uusin levyjulkaisu, kitaristi Otto Tolosen Toccata tarjoaa kuusi modernin suomalaisen kitaramusiikin ensilevytystä. Levy sisältää vanhinta ja uusinta suomalaista modernia kitaramusiikkia.

Levyn aloittaa Erik Bergmanin uraauurtava uusklassinen sävellys Suite pour Guitare (1949), joka on ensimmäinen suomalainen moderni kitarateos. Jarkko Hartikaisen alone (2007) kartoittaa hyvin hienovaraisesti kitaran sointimaailmaa, kun taas Adam Vilagin suoraviivainen The Threatened Assassin… (2008) on saanut innoituksensa René Magritten samannimisestä taulusta. Levyllä on mukana myös aistikkaan hiljaisia ja jopa huokauksenomaisia sävyjä. Albumin päättää Jouni Kaipaisen Tenebrae (1991). Teos on suomalaisen kitaramusiikin klassikko, joka on odottanut levyttämistään jo aivan liian pitkään.

Otto Tolosen tinkimättömät ohjelmistokokonaisuudet sekä kontrolli kitaran sointiin ja sävymahdollisuuksiin ovat herättäneet huomiota maailmanlaajuisesti. Esiintymiset ovat vieneet Tolosta kotimaan lisäksi muun muassa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Lontooseen, Moskovaan ja laajasti ympäri Eurooppaa. Oman lisänsä Tolosen muusikon uraan ovat tuoneet palkinnot yli kahdestakymmenestä kansainvälisestä kilpailusta vuosilta 1995–2009. Näistä mainittakoon ensimmäiset palkinnot Andrés Segovia -kilpailussa Espanjassa ja Markneukirchenissä Saksassa, sekä toiset sijat Tokion kitarakilpailussa ja GFA:ssa Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Tolonen valmistelee tohtorintutkintoa Taideyliopiston DocMus-tohtorikoulussa.

SibaRecords on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma levymerkki, jonka toiminta on aloitettu vuonna 2009. Ensimmäiset tuotannot julkaistiin virallisen lanseerauksen yhteydessä vuonna 2010. SibaRecordsin julkaisuilla on maailmanlaajuinen jakelu Naxoksen kautta. Toccata on SibaRecordsin 11. julkaisu ja se ilmestyy 1.11.2013. Levyä myydään kaikissa hyvin varustetuissa levy- ja musiikkikaupoissa.

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Joni Käenmäki, tuottaja
puh. 040 710 4384
joni.kaenmaki@siba.fi
www.siba.fi/sibarecords

Levyn kannen suunnittelu: Tiina Laino