Onnea TeaKin vuoden 2013 alumneille Hanna Kirjavaiselle ja Miko Jaakkolalle!

Teatterikorkeakoulun vuoden alumneiksi 2013 on valittu ohjaaja ja näytelmäkirjailija Hanna Kirjavainen ja teatterinjohtaja Miko Jaakkola Kajaanin Kaupunginteatterista.  Valinnan on tehnyt Teatterikorkeakoulun alumnit ry ja valintaperusteluina oli halu kiittää kainuulaisen kulttuurimaiseman ankarissa olosuhteissa tehdyistä rohkeista valinnoista ja sitkeydestä.

 

Teatterikorkeakoulun alumnit ry:n puheenjohtaja Kirsikka Moringin mukaan Kajaanin Kaupunginteatterin pitkä ja komea historia jatkuu Kirjavaisen ja Jaakkolan työssä uusin ajatuksin ja ideoin. He ovat antaneet äänen oman alueenne ihmisille, lapsia ja nuoria unohtamatta, ja jatkaneet suullisen kansanperinteen traditioita.

Miko Jaakkola on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2000 ohjaajantyön koulutusohjelmasta. Hän on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterin johtajana ja ohjaajana vuoden 2009 alusta. Sitä ennen hän toimi viisi vuotta Teatteri Takomon taiteellisena johtajana ja hallituksen jäsenenä.
 

Hanna Kirjavainen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1998 dramaturgian koulutusohjelmasta. Hän on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterin ohjaajana vuodesta 2013. Lisäksi hän on toiminut Rospuutto-ryhmä kulttuuriyhdistys ry:n puheenjohtaja vuodesta 2007. Vuosina 2004–2007 Kirjavainen toimi kirjallisuuden ja lastenkulttuurin läänintaiteilijana Pohjois-Karjalan taidetoimikunnassa.