Photo: Noora Lehtimäki

Tanssin pääsykokeissa on rento tunnelma

Kuka olet ja mitä opiskelet? Kuinka monetta vuotta opiskelet?
Aino Purhonen ja opiskelen Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssin koulutusohjelmassa ensimmäistä vuotta.

Mitä pääsykokeissa tapahtui ja millaiseksi koit ne?
Pääsykokeissa oli tanssin tekniikkaa, tanssi-improvisaatiota, vähän teatteri-improvisaatiota, omat soolot, haastattelu sekä koreografinen tehtävä.

Koin pääsykokeet aika rennoiksi. Oletin, että ne olisivat olleet epämukavammat. Minulla oli tosi hauskaa pääsykokeissa ja myös muilla hakijoilla oli hyvä meininki. Toki pääsykokeet olivat myös rankat, kun jännitti ja halusi näyttää aina parastaan.

Miten valmistauduit pääsykokeeseen? Valmistautuisitko nyt jotenkin toisin?
Ei kannata mitenkään hirveästi valmistautua ja suunnitella pääsykoetta etukäteen. Itse harjoittelin sooloni ja mietin haastattelua varten, että mikä on oma motivaationi päästä kouluun.

En usko, että valmistautuisin nyt erilailla, ehkä stressaisin vähemmän.

Minkä vinkin antaisit Taideyliopistoon hakeville?
Muista nukkua ja syödä hyvin. Keskity yhteen asiaan, äläkä huolehdi liikoja. Muista, ettei raati toivo epäonnistumistasi, vaan sitä, että löytäisivät mahdollisimman hyvän luokan tanssijoita. Oikeastaan olette samalla puolella, ette toisianne vastaan.

Mitä olisit itse halunnut tietää etukäteen pääsykokeista mutta et löytänyt/saanut tietoa?
Ei oikeastaan ollut mitään sellaista. Muutama kaverini oli aikaisemmin ollut pääsykokeissa, joten heiltä vähän kyselin. Lopulta heidän pääsykokeensa olivat olleet ihan erilaiset kuin minun. Mielestäni pääsykokeiden eri vaiheista tiedotettiin hyvin.